e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Setembre de 2013

Catalunya celebra la Diada Nacional amb el desig i la il·lusió de constituir-nos en un nou Estat d’Europa, on cada català i catalana s’hi faci present. Amb les mans entrelligades els uns amb els altres, volem manifestar una voluntat clara i inequívoca de defensar la sobirania del poble de Catalunya, tot exercint la nostra autodeterminació lliure i democràtica.

De manera pacífica i ben junts, dibuixarem la nostra geografia amb la senyera, símbol de la nostra pàtria!Volem recordar a tots els pobles d’Europa que Catalunya és una nació mil·lenària i, què en aquests 300 anys que ens separen del 1714 hem bastit un país que ha estat model de prosperitat, modernitat, diàleg, emprenedoria, innovació, internacionalització i voluntat europeista.

Un país per viure! Un país per treballar! Un país per estimar! Un país acollidor, on tothom hi cap, on tothom és necessari! Un país plural, resultat de la suma de moltes voluntats i molts esforços vinguts d’arreu! Un país per adesenvolupar els projectes vitals de cadascun dels catalans i de les catalanes!

Tenim la voluntat ferma. No dubtem. Estem segurs. Hem encertat en el camí, no n’hi ha cap altre. Alcem la veu endefensa de la nostra voluntat com a poble, com a expressiód’un dret inalienable. Som més que mai una nació, i a la nostra nació li cal un Estat, el seu Estat propi. Un Estat que ens faci lliures i ens permeti dibuixar el futur somiat!

Som la generació que té l’oportunitat de fer realitat el futur en llibertat pel què van lluitar els nostres pares i avis imolts altres que ens han precedit durant segles. D’una vegada per totes, tenim el deure inajornable de posar fi a l’opressió borbònica -ben present encara-d’homogeneïtzar, uniformitzar i minar els fonaments ideològics, polítics, lingüístics i culturals en els què es basa la nostra nació.

En aquest moment històric hem de donar resposta al clam del poble de Catalunya. El temps dels tactismes ha passat!No ens podem permetre cap mena de tebior!

CiU ha escoltat la veu del poble expressada de manera democràtica a les urnes. El poble ens ha fet una encomana i li hem de donar resposta amb lleialtat a les nostres institucions. El poble hem decidit dibuixar un Parlament de Catalunya on el sobiranisme representa la immensa majoria.

Ara és l’hora de què totes les forces polítiques treballem conjuntament en la transició nacional, com les malles de la cadena que cosirà el sud amb el nord de Catalunya aquesta Diada!

És l’hora del compromís, de la decisió, de la lleialtat per sobre de tot! Els plantejaments ideològics, polítics i institucionals han de ser ferms i coherents. La puresa ha de presidir tot el procés d’independència; des de la sevaconceptualització teòrica, fins a totes i cadascuna de les accions que l’han de consolidar.

Quina motivació més noble podem trobar per a participar tots a la Via Catalana que la voluntat de servir el nostre poble en la construcció d’un nou horitzó que ens meni a la llibertat!

És l’hora de la gent de pedra picada. Ara és l’hora, catalans!!!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1290
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR