e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 d'Octubre del 2014

Mai el passat pot obligar el present

 “Mai hi va haver, mai no hi haurà ni hi pot haver al món un legislador, o junta d'homes qualsevol, en qui resideixi el dret o facultat de vincular o reprimir per sempre la posteritat, o de dictar perdurablement la manera amb què el món serà governat, i qui el governarà; conseqüentment totes clàusules, lleis, o declaracions d'aquesta mena, en virtut de les quals atempten els seus autors d'establir el que no tenen dret, poden fer i executar, són en si nul·les i no tenen cap valor. Tota edat i generació ha d'obrar amb la mateixa llibertat que van gaudir les que la van precedir”.

Thomas Paine encapçala així de contundent i de rotund el primer capítol dels Drets de l’Home, escrit el 1791. Thomas Paine fou pare fundador dels EUA, liberal i defensor dels principis de la Revolució Francesa. El text té 223 anys però la seva força...

Continuar llegint...

12 de Març del 2014

Autònoms i emprenedors, la garantia de futur

Ningú pot posar en dubte que la reactivació de l’economia ha de passar per afavorir als sectors productius i donar un cop de mà a aquells que intenten ser-ho entrant per primer cop al mercat laboral. Això, traduït en politiques adients, significa que als autònoms i als emprenedors se’ls han de donar alternatives per la seva supervivència en uns moments no aptes per les gestes a cegues.

L’any 2013, el balanç entre altes i baixes d’autònoms va ser en positiu arreu de l’estat. Les afiliacions van augmentar a un nivell similar al de les baixes, que no significa en cap moment un bon símptoma, i es va evidenciar que cada cop són més les persones que veuen la seva sortida al mercat laboral en l’autoocupació. Hem d’evitar que aquesta balança, ara equilibrada entre altes i baixes, es decanti cap al cantó negatiu.

Si les petites i...

Continuar llegint...

24 de Gener del 2014

9-N: problema o solució

El nacionalisme, més o menys moderat depenent de les persones, ha ampliat fronteres a Catalunya mentre Madrid, que s’entesta en dir-nos que la consulta del 9 de novembre no es farà, no sap com afrontar a hores d’ara allò que alguns partits consideren un problema i molts altres seguim qualificant com a solució. Uns titllen el procés de “secessió” i altres de “final als mals hàbits”.

L’aprovació per part del Ple del Parlament de Catalunya de la proposició de llei per demanar al Congrés el traspàs de la competència per poder convocar un referèndum ha estat un gran pas. Però aquesta acció, que ha fet trencadisses en el PSC posant contra les cordes al seu líder Pere Navarro, Madrid l’acull amb temor i desconfiança. Temor al comprovar que el govern d’Artur Mas no s’arronsa davant la incapacitat de poder...

Continuar llegint...

25 d'Octubre del 2013

Barcelona World, una oportunitat immillorable

Quan hi ha oportunitats empresarials i el marc econòmic és més que delicat, cal que tots ens posem a treballar i no posem traves als grans projectes sense haver analitzar abans la seva realitat i les perspectives que ens dibuixen a curt i mig termini. La ocasió que tenim davant amb el futur complex turístic de Barcelona WORLD és única i del tot innegable.

Alguns indicadors, com les xifres de l’atur, i les lectures dels experts en economia, que segueixen parlant de recessió i temps difícils, contrasten a les comarques de Tarragona amb la creació d’aquesta futura àrea d’oci i residencial. Els municipis de Vila-seca i Salou seran els principals beneficiats, atès que el complex de Barcelona World, es construeix a terrenys d’ambdues poblacions, però és evident que les localitats més properes en notaran els efectes.

El turisme, únic sector que...

Continuar llegint...

09 de Setembre del 2013

Ara és l’hora, catalans!

Catalunya celebra la Diada Nacional amb el desig i la il·lusió de constituir-nos en un nou Estat d’Europa, on cada català i catalana s’hi faci present. Amb les mans entrelligades els uns amb els altres, volem manifestar una voluntat clara i inequívoca de defensar la sobirania del poble de Catalunya, tot exercint la nostra autodeterminació lliure i democràtica.

De manera pacífica i ben junts, dibuixarem la nostra geografia amb la senyera, símbol de la nostra pàtria!Volem recordar a tots els pobles d’Europa que Catalunya és una nació mil·lenària i, què en aquests 300 anys que ens separen del 1714 hem bastit un país que ha estat model de prosperitat, modernitat, diàleg, emprenedoria, innovació, internacionalització i voluntat europeista.

Un país per viure! Un país per treballar! Un país per estimar! Un...

Continuar llegint...

12 de Juny del 2013

El doble raser del PP per exigir infraestructures

Des de CiU no sortim del nostre astorament davant les exigències a la Generalitat  del Partit Popular al Parlament en tema d’infraestructures. Que el PPC reclami al Govern de la  Generalitat complir amb el calendari de les infraestructures pendents no deix de tenir una alta dosi d’ironia i fins i tot de cinisme polític.  

Volen que parlem dels greuges de l’Estat en matèria d’infraestructures amb Catalunya?. Volen que parlem de l’incompliment sistemàtic de l’Estat Espanyol pel que fa als compromisos adquirits en els pressupostos generals com pel que fa a la DA3a de l’Estatut d’Autonomia? Diners que s’han de destinar a infraestructures

Els greuges en infraestructures, són llast per als catalans i l’economia catalana. En la manca d’inversions estatals i la dificultat per gestionar les infraestructures en tenim algun exemple punyent a Tarragona. A27,...

Continuar llegint...

01 d'Octubre del 2012

Ara és l'hora

Aquests darrers dies hem assistit al ple del Parlament de major transcendència en els darrers 300 anys  de la història de Catalunya.
Vivim un moment històric de transició cap a allò que el poble de Catalunya reclama.

Un President què se´ns ha descobert com més home d’Estat que mai, un patriota. Un home que amb la responsabilitat i generositat que el caracteritza es posa al servei del poble, li dona la veu perquè decideixi el futur del país. Un país que com diu ell mateix s’ha construït amb l’esforç de catalans de molts i diversos orígens. Un poble que parla en català i què té com a patrimoni també el castellà. Un país que és el resultat de la mixtura, un país que ha madurat, i què vol participar en el disseny del seu futur. Un poble que es construeix i es defineix per la seva...

Continuar llegint...

24 de Juliol del 2012

El final del cafè per a tothom

El cafè per a tothom és la fórmula màgica a través de la qual el nacionalisme espanyol, en el què s’ha envolcallat la majoria de partits polítics d’obediència estatal, ha trobat el mitjà pacífic i velat per a diluir una Catalunya diferent i singular en el conjunt d’un Estat homogeni de pluralitat artificiosa. Ara bé la greu situació econòmica en la que ens trobem suposa, de fet, què el cafè per a tothom sigui cafè per a ningú.

Quan un sistema polític imposa una igualtat opressiva i reductora, que anul·la la singularitat d’algun dels seus territoris, el més normal és que el mateix sistema acabi per ensorrar-se. Senzillament per què els elements singulars, acostumen a ser el paradigma de la creativitat, de la innovació  i d’una major capacitat de desenvolupament.

Ens trobem a...

Continuar llegint...

23 de Març del 2012

Els Regidors en primera línia

Els regidor i regidores de CiU som sabedors de ser la primera línea de defensa de l’acció del Govern. La política local, gairebé sempre poc valorada, té unes connotacions de realisme molt dur per als que vivim el dia a dia dels Ajuntaments. El contacte amb noms i cognoms amb les persones que es veuen directament afectades per les decisions que es prenen al país no et pot deixar mai indiferent. Mira als ulls de l’aturat que no troba feina, de la mare que no sap com fer arribar els diners a final de mes, o de l’empresari que ha baixat persiana del negoci familiar desprès de dècades, tot això no et pot deixar mai indiferent. Els regidors i regidores som els testimonis directes de les mesures que adoptem, i som els portaveus reals de l’acció del Govern. Ho fem convençuts de que estem fent el què cal, però ho fem amb una alta dosi d’empatia.  

La nostra...

Continuar llegint...

14 de Febrer del 2012

Hi ha molts tipus de Burka

Hi ha el Burka que tots coneixem. La presó tèxtil on amaguen les dones sotmeses a una religió que les vol inexistents i fantasmagòriques. És el Burka més criticat, el que associem ràpidament, aquell que ens provoca esgarrifances. També és el Burka que ens fa sentir millors, superiors. És el Burka dels altres.

Però el Burka és per tot arreu. No cal viatjar a les muntanyes de l'Indo kush per trobar-lo, ni passejar pels carrers de Kabul o Kandahar. Aquí mateix, a l’Europa esgarrifada per la crisi econòmica, a casa nostra, el Burka és present en forma d’una dictadura estètica sense pal·liatius. Parlo del Burka de la silicona, el Burka d’un cànon de bellesa que fa de les dones mers objectes al servei d’una indústria de la imatge. Parlo del Burka del silenci que permet el segrest de milers de vides en les mans de la...

Continuar llegint...
Inicio Anterior 1 2 Següent Final