e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Novembre de 2014

Existeix una torna de la nova manera de viure, entendre i practicar la política a Catalunya. Un fet que implica entendre que hi ha persones i maneres de fer que estan obsoletes per a aquest país nou que estem construint.

Cognoms i persones que s’han considerat determinants durant anys en les decisions que es prenen sobre el nostre país, observen com els nous actors, les noves formes de fer política, i, sobretot, el poble, els arraconen. En alguns casos són grans d’edat però són, sobretot, vells d’esperit i de pràctica política.

Pretendre ara que el projecte polític que reclama una majoria de la societat catalana i que lidera el president Mas pot ser bescanviat per un acord amb l’Estat en algun despatx del Congrés espanyol o d’un bon restaurant o en algun luxós hotel madrileny és no haver entès res. Perquè pot existir la voluntat d’algú de fer-ho però és irreal considerar que hi ha cap possibilitat que aquesta pretensió prosperi ni a Espanya ni, per suposat, a Catalunya.

De la mateixa manera, resulta absolutament antic, tronat i analfabet voler confondre la necessitat d’una majoria sòlida per superar el repte polític que tenim plantejat amb la independència amb la voluntat de forjar una ‘majoria d’esquerres’ precisament ara. Perquè les velles inèrcies pesen molt, fins i tot per a persones de cognom il·lustre: parlen d’una majoria d’esquerres però en el fons estan dient ‘a veure si fotem a Convergència encara que això signifiqui carregar-nos el procés mateix'.Un procés, cal repetir-ho, que no encapçala la mateixa Convergència sinó que ho fa el poble de Catalunya i el president Mas de forma institucional. Els actors polítics i la societat civil organitzada que lidera, majoritàriament  i amb encert, el procés de transició nacional que viu Catalunya, cal que estiguin atents i tinguin prou capacitat per no fer cas d’aquests absurds i obsolets cants de sirena.

Del Pacte del Majestic i del Pacte del Tinell n’hem extret l’experiència política que ens dicta que trencar la unitat entre Convergència i Esquerra es paga amb una dura sanció per part de l’electorat. I com a societat n’hem extret que només amb la unitat d’aquests dos partits -i sumant-hi sempre que es pugi la resta de forces polítiques sobiranistes- podem avançar amb garanties d’èxit cap a la independència. Com diu el lema andorrà,"Virtus Unita Fortior".

La vella política -i els vells polítics amb enyor de Transició- han d’entendre i assumir el nou moment que viu el nostre país; han d’assumir la seriositat i transcendència d’aquesta nova fita política que tenim plantejada i la necessitat que abandonin l’escena: ja que no ens ajuden, com a mínim que mirin de no molestar.

Víctor Terradellas i Maré

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1181
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR