e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Setembre de 2013

Dilluns 2 de setembre vam conèixer una notícia gens menor: Iniciativa per Catalunya havia ha aprovat convocar per la Diada de l'11 de setembre a encerclar La Caixa en la convocatòria que el Procés Constituent ha fet amb motiu de les mobilitzacions fetes per aquest dia. "De forma especifica cridem a la participació en la cadena convocada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa", diu el text aprovat per l'òrgan de direcció.
 
Ben aviat vam poder llegir reaccions adverses de bona part dels sectors independentistes en interpretar-ho com una decisió per marcar distància amb la Via Catalana per la Independència que organitza l’ANC, però molt em penso que va ser una anàlisi precipitada.
 
Efectivament, si fem cas de la convocatòria feta pel Procés Constituent per a l’acte ‘Encerclem La Caixa’ al qual s’ha adherit la formació ecosocialista, veurem que ho fan -i cito textualment- ‘en el marc de la Via catalana cap a la independència i la cadena humana que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Procés Constituent convoca a encerclar la seu de La Caixa’.
 
Així doncs, ens trobem que per primera vegada a la història política d’aquesta formació, Iniciativa convoca els seus militants a un acte en un marc inequívocament independentista. Em sembla un avenç més que destacable i posa en evidència, una vegada més, que les formacions polítiques d’aquest país –i de forma específica les seves direccions- no es poden permetre de restar al marge del procés de transició nacional que viu Catalunya.
 
Entenem, és clar, que cadascú mira d’adaptar-s’hi des de la idiosincràsia pròpia i fins i tot, en algun cas, des d’una certa incomoditat, però hem de ser capaços d’entendre que només aquest denominador comú centra i multiplica la presència i la connexió social dels missatges polítics a la Catalunya d’avui.
 
La política catalana té una llarga tradició en la recerca del màxim comú divisor i ara té el repte d’assumir el mínim comú múltiple que ens garanteixi la necessària majoria social que farà possible la independència d’aquest país. I en aquest camí, la convocatòria d’Iniciativa als seus militants només pot ser obversada d’una manera positiva.
 
Com poden comprendre alguns de les persones que que em coneixen i em segueixen de fa anys, a mi no em trobaran ni encerclant La Caixa ni en una assemblea del Procés Constituent, però els ben asseguro que en el moment que viu el nostre procés em semblen destacables i imprescindibles totes les persones que, d’una manera o altra, hi volen participar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1038
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR