e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Febrer de 2013

Dempeus i sense por

Un amic belga em comentava, fa anys, que un dels errors que marquen la minvant història espanyola és la desmesura. Des de ser un imperi que és incapaç de gestionar amb cura la possessió de quantitats ingents d’or i n’acaba enfonsant el valor, fins l’adopció d’un sistema insostenible de qualificació i construcció immobiliària que l’ha acabat convertint en la riota d’Europa.

I més enllà de les pors i tremolors que massa sovint, i malauradament, ens caracteritzen, també assistim aquests dies a la desmesura d’un seguit d’accions, informacions i difamacions que tenen totes les característiques per semblar orquestrades i dirigides amb tots els que se us puguin acudir menys la subtilitat.

Als homes i les dones que vivim a Catalunya ningú ens ha regalat res, ans el contrari. Ens ha tocat guanyar-nos totes i cadascuna de les garrofes incloses aquelles que formen part del nostre espoli quotidià. No és, per tant, un país ajagut en el subsidi o en la picaresca: és un país d’emprenedors i de treballadors que arrisquen i lluiten cada dia.

La temptació de mimetitzar-nos amb la caverna més tronada i parlar de fangar, lladres i corruptes hi és i és molt fàcil caure-hi. Però no ens ho podem permetre. Retrem, com sempre hem fet, comptes on calgui mentre sigui de justícia, però no ens deixarem vèncer per un exèrcit d’espies i intoxicadors que assenyalen des de la fòbia política les persones i els noms que volen fer caure per evitar que aquest país avanci en el procés d’autodeterminació en què estem embarcats.

Ho proclamem fort i em veu alta: el procés és irreversible, Catalunya camina cap a l’estat propi i aquest projecte ni l’aturen ni el tutelen policies, mercenaris, polítics ni jutges espanyols.

I no ens fem mals innecessaris: si volem passar-nos d’honestos i defenestrem tothom qui apunten els donarem la recepta per eliminar qualsevol nom que els faci nosa perquè sabran que amb empastifar-lo n’hi ha prou i que les rectificacions, passats els anys, ningú no les recorda. I el mal ja està fet.

Ara, com mai, dempeus i sense por. Orgullosos del procés que hem començat i que tenim la determinació de culminar per ser, precisament, una societat justa, lliure i de progrés.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
819
2
Comentaris afegits 
Jordi de Sants (Barcelona) 20-02-2013 - 17:56
Si a casa teva dones per bona la "justcia'" que imparteteix qui et vol mal. Sempre sers presoner
Marta Janesc (Bescan) 20-02-2013 - 12:19
Que no ens toquin la pera: la gent d'aquest pas ja sabem que hem d'aguantar i ara volem saber si els poltics realment aguantaran (als espanyols, ni cas!). Endavant Terradellas!
TORNAR