e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Setembre de 2010


Durant tots els dies en que s’ha parlat i es segueix parlant dels PC,s que els i les alumnes faran servir aquest curs 2010/2011, en cap moment s’ha escoltat la paraula “concurs d’ofertes” per aconseguir un bon contracte d’aprovisionament d’ordinadors a gairebé totes les escoles de Catalunya.

Perquè segons sembla, en aquests assumptes i d’altres que concerneixen a la Administració Pública, quan s’ha de comprar una gran quantitat d’alguna cosa sempre es sol fer de manera que els interessats a vendre el que calgui, puguin fer les seves ofertes en quan a preu i qualitat dels productes a vendre. I l’Administració Pública sol comprar-ho al millor licitador a la baixa.

En tot aquest temps, doncs, d’aquest tema no se n’ha sentit a parlar enlloc. En canvi, tot d’un plegat, han sortit unes imatges en el telenotícies de TV3 d’avui dia 6 de setembre, ensenyant una part dels PC,s que demà, dia que oficialment comença el nou curs escolar, començarà a usar l’alumnat. Tots els PC,s són nous de trinca, ja que les imatges mostraven els petits ordinadors en el moment d’ésser desenvelats de les caixes originals, dutes potser directament del Japó.

Els que s’han vis per la televisió eren tots de la marca “TOSHIBA”. Cosa que fa pensar que l’Administració s’ha posat directament en contacte amb aquesta marca (o la marca s’ha posat directament en contacte amb l’Administració) sense convocar concurs. I si la marca “TOSHIBA” s’ha posat en contacte amb l’Administració, segur que la oferta que els hi ha fet deu haver estat d’allò més avantatjosa.

Si ha estat així, això fa tuf de que algú hi ha “sucat” un bon munt de diners. I aquest algú o alguns, quants diners s’han embutxacat per tramitar aquesta operació? Qui hi ha sortit guanyant dient sí a la marca japonesa com si al mercat no hi hagués cap més marca constructora de PC,s i potser amb millors preus a la baixa?

Per què no s’ha convocat un concurs públic obert a totes les marques i amb transparència per no amagar res a ningú?

Ja hi estan d’acord els pares i mares dels/les alumnes a pagar el preu que han de pagar per aquest PC, quan potser ells l’haguessin trobat a millor preu en una altra marca o botiga?

Pot obligar l’Administració Pública als pares i mares a comprar per força un estri d’aquestes característiques?

Pot l’Administració Pública usurpar les funcions de les botigues que es dediquen a la venda d’aquests tipus d’articles?

I finalment, era del tot necessari comprar tants PC,s pels/les alumnes?

No se n’adona l’Administració Pública de que fomentant l’ús de l’ordinador, la canalla deixarà de saber escriure a mà i de saber comptar fen servir el cervell?

Què vol l’Administració, crear autòmats enlloc de persones cultes i sàvies i amb criteri i opinió propis? Al pas que van, no trigaran gaire en aconseguir-ho. Perquè si un nen o una nena per sumar dos més dos han de fer servir la calculadora que tot PC porta incorporada, en comptes de savis es crearan ximples.

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2845
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR