e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Novembre de 2009

Ja vaig escriure sobre el mateix tema en una altra ocasió, però torno a insistir. Què s'entén a Catalunya i Espanya quan es parla de religió? Només s'entén que s'està parlant de la religió catòlica? Quan es parla d'ensenyar religió a les escoles de Catalunya i d'Espanya, s'entén que únicament ha de ser l'ensenyament de la religió catòlica? Si es pensa i entén sobre aquests termes, mal pensen i mal entenen qui així pensen i així entenen.
També ja ho vaig escriure en una altra ocasió, que a les escoles, totes, el que sí que hauria d'ensenyar-se és la Història de les Religions. Això sí que hauria de ser una assignatura obligada, com ho pot ser estudiar Geografia.
En tots els centres d'ensenyament, s'hauria d'ensenyar a l'alumnat que al món hi ha una variada gamma de religions. S'haurien d’ensenyar les característiques bàsiques de cadascuna de totes les religions sense posar l'accent en cap en particular.
Després, amb el temps i obtenint l'alumnat bons coneixements de cada religió, que escollís la que millor li semblés.
Per què aquesta insistència de Monsenyor Rouco Varela i de la Conferència Episcopal Espanyola per a que s'ensenyi a les aules catalanes i espanyoles només la religió catòlica? No està vist i comprovat que a Catalunya i Espanya hi ha un sector d'alumnat escolaritzat que prové de països en els quals la religió no és precisament la catòlica? Per què a aquest alumnat se li ha d'inculcar una religió que no és la seva?
D'altra banda, torno a repetir, que qui vulgui aprendre tot el referent a la religió catòlica, hauria de dirigir-se a algun temple catòlic, ja que és allà on millor li podran ensenyar, –o és allà on veritablement n’haurien d’ensenyar–, tal com es fa a les Escoles Dominicals dels que practiquen la religió
evangèlica o protestant.
No es va a una escola d'idiomes quan es vol aprendre bé un idioma? Doncs voler aprendre bé tot que fa referència a la religió catòlica hauria d'aprendre’s en un lloc també especial. Mai en hores lectives de classe. Aquesta última mateixa pregunta amb la mateixa solució, és aplicable al tan debatut tema de l'ensenyament del castellà a Catalunya. A bon entenedor ...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1064
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR