e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Abril de 2009

Tots els serveis meteorològics de ràdios i televisions de Catalunya fa uns dies que ens anuncien amb joia i alegria, que gairebé tots els embassaments de la nació catalana estan molt per sobre de la seva mitjana de capacitat en quant a líquid embassat. Molts d'ells gairebé plens del tot, que fins i tot ha estat necessari desembassar-ne uns quants hectolitres per deixar espai als propers desglaços.

Aquestes noticies donen molta confiança en quan que sabem que no ens mancarà el líquid element durant molts dies. Però això no hauria de ser motiu per malgastar l'aigua.

L'aigua l'hem de fer servir en la mesura que la necessitem per les coses bàsiques d'higiene personal i neteja general de la llar, però sense fer-ne un mal ús. Per molt que se'ns comuniqui que no caldrà patir durant molts dies, perquè fins i tot encara manca recollir tota l'aigua procedent del desglaç de les muntanyes, que han estat plenes de neu durant gairebé tota la tardor, tot l'hivern i fins ben entrada la primavera, hem de conscienciar-nos de servir-nos d'ella com si encara hi haguessin restriccions. La que puguem seguir estalviant, un altre dia ens farà un molt bon servei. A part de que, si gastem la justa, ens hi coneixerem a l'hora de pagar-ne llur rebut. I amb els temps que corren de crisi, si hi ha quelcom que puguem estalviar, i aquest quelcom és l'aigua, millor que millor.

S'ha dit també, en alguns mitjans de comunicació, que s'abaixarà gairebé un 11% el gas domèstic. Això també és una gran noticia, tot i que quan es repercuteixi la baixada en els rebuts ja no farà fred i per tant tampoc l'haurem de fer servir massa. Només per cuinar, rentar plats i dutxar-nos ja que, si se'n té cura, la despesa no és important. Però com l'aigua, tampoc cal abusar-ne; gastar el just i prou.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1090
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR