e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Novembre de 2010

I ELS JUTJATS DESNONANT GENT I GENT PASSANT GANA

Pel cap baix, del viatge del cap d'Estat de Ciutat del Vaticà a Barcelona, deien no fa gaire, que costaria a les arques de l'Arquebisbat de la Ciutat Comtal i a moltes de les butxaques de catalanes i catalans no solament barcelonines i barcelonins, si no ciutadanes i ciutadans de la resta de Catalunya que hi han ajudat amb les seves aportacions econòmiques, entre 550 i 600.000€. Ara el muntant provisional ja s’enfila fins a més d’un milió d’euros i no fóra gens estrany que seguís en augment. Aquestes ciutadanes i aquests ciutadans i entitats que han donat i segueixen donant “desinteressadament” uns diners per ajudar l'Arquebisbat a pagar el compte, serien capaços de donar els mateixos diners per pal·liar la gana de molta gent de Barcelona  –i de Catalunya– que, a més, no disposen de sostre on aixoplugar-se perquè han estat desnonats per manca de pagament de llurs lloguers o hipoteques al quedar-se  sense feina?

O dit d’una altra manera: els suposats beneficis espirituals que rebran els feligresos amb la benedicció papal havent pagat tants diners, són comparables als beneficis socials derivats de pal·liar la gana i altres peremptòries necessitats, que rebrien la gran quantitat de gent que es troba al límit de les seves possibilitats econòmiques? 

Aquest més d’un milió d’euros, com que de moment no han aclarit res, es suposa que només es refereix al què costarà el viatge d'anada i tornada i estada, del Cap de l'Església Catòlica.

I quin cost estimat s'ha calculat per cobrir les despeses que generarà tot el tema de la seguretat, tallar carrers i muntar tot un dispositiu per tot el recorregut de la comitiva?

Quants Mossos d'Esquadra seran necessaris per vetllar per la seguretat de tan emblemàtic personatge? Seran necessaris efectius de la Guàrdia Urbana, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional o fins i tot de l'Exèrcit per tenir-ho tot ben controlat i que s'assembli més a un estat de setge, que no pas a donar la benvinguda a un cap d'estat estranger?

A càrrec de qui aniran les despeses generades per salvaguardar, també, la integritat física del Cap d'Estat espanyol i la seva família? Perquè es diu, que dins el Temple Expiatori de la Sagrada Família, (que en un lloc privilegiat hi quedarà ubicada la família real en pes) la seguretat anirà a càrrec de la Guàrdia Reial. Obvi.

I el recorregut des del Palau Arquebisbal fins a la Sagrada Família, a càrrec de qui anirà? I això també costarà molts diners que encara no se sap qui els pagarà, però que tothom intueix que, com sempre, aniran a càrrec del sofert contribuent, directe o indirectament.

Ajuntant tots els diners que costarà muntar i garantir tot aquest dispositiu; si se'n podrien pal·liar de problemes socials de tota mena! Els jutjats, cada dia que passa desnonen més gent per manca de pagament de lloguers i hipoteques. Gent que no té diners per pagar l’ anteriorment citat, i que a més, de vegades, no tenen ni un cèntim per menjar dignament ni un sol dia.

Després de totes les cerimònies programades per proclamar Basílica el Temple de la Sagrada Família, hi ha previst un gran àpat per a 140 persones, basat en la cuina catalana. No se'n donen vergonya? Tanta gent passant gana i aquests/tes 140, més els/les que s’hi apuntin a última hora, afartant-se a cor que vols amb les millors menges representatives de la cuina de casa nostra? Per què no conviden a dinar també i bé, al menys per un dia, a qui passa gana tot l'any? On queda la tan esbombada caritat de l’Església Catòlica?

Tot aquest enrenou, crec que està programat per els dies 6 i 7 de novembre. I encara bo, que la Sagrada Família no s’ha ensorrat quan hi ha passat pel dessota la tuneladora que ha de donar pas al TGV. Si el Temple hagués caigut, no hagués calgut beneir res. Bé, sí, podrien beneir el solar, resultant de l'esfondrament, –així s’aprofitaria el viatge i els diners vilipendiats–, quedant així beneït per a posar-hi la primera pedra del complex d'habitatges de súper luxe que algú hi té pensat construir-hi si, com molta gent intuïm, el temple cau algun dia a trossos per culpa de les inevitables, però per a algú esperades i desitjades vibracions, o per culpa dels corrents d’aigua soterrània que es filtren per tot arreu, provinents de les diferents capes freàtiques del subsòl d’aquells indrets.

I el fet de què el Cap d’Estat del Vaticà parli en català en la missa del diumenge dia 7, no ha provocat enrenou pels despatxos més conservadors i fatxes de Catalunya i de l’Estat espanyol? Els del PP i Ciutadans no s’han queixat? I els de Falange Española i de las J.O.N.S., les ostes de Cristo Rey i els de la Legión no hi tenen res a dir? I la Brunete? Si que és estrany oi? O és que només es queixen quan els hi convé i ara no toca perquè amb el representant de Crist a la Terra millor no enemistar-s’hi?

El millor circ del món és una fotesa, comparat amb el circ que s’ha muntat i s’està muntant per la vinguda de l’actual Cap d’Estat del Vaticà.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3245
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR