e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Desembre del 2011

Per la Magda Bandera, jo no estimo Jaume I

De vegades, com ara, lamento de nou que s'hagi perdut la vinculació històrica i oficial i que la ciutat de Vilanova ja no sigui aquella Vila Nova de Cubelles. Amb la Carta-Pobla del segle XIII, Jaume I va donar raó de ser a molts d'aquells geltrunencs que fugien del seu feudal. El rei conqueridor ens va prendre també la possibilitat de dir avui que Magda Bandera és una periodista cubellenca. Això, més el fet gens banal que la Magda té registrat el seu naixement oficial a Sant Boi de Llobregat: que ja sabem des de Billy Wilder que ningú és perfecte! Ni tan sols els vilanovins.

Avui tampoc em ve de gust cenyir-me a la redacció estricta de la carta reial que va sentenciar la divisió de la Vila Nova de Cubelles -coses d'aquest país, on ve de lluny que és més fàcil dividir que sumar-.

La Magda Bandera s'incorpora a la selecta i gratificant relació de persones...

Continuar llegint...

22 de Desembre del 2011

La Nadia, en Lucky Guri, en Genesias i que ruli...

La meva sagaç amiga i editora, diguem-ne, en qüestions culturals, Maria Trives, em proposa amb presses un articlet sobre el novè Festival de Jazz Vila de Cubelles, un any més en edició de butxaca al Pic & Jazz.

El meu amic Tomacot, més conegut com K. F, té la gentilesa de reservar taula per la nit estel•lar amb l'actuació de la Nadia Basurto en format Quartet: Miguel Rodríguez al piano, Luciano Poli al contrabaix i Santi Colomer a la bateria. I la nit resulta rodona, per l'afirmació del progrés de la Nadia i el seu grup compacte. Per l'aposta de la Nadia per la recuperació del repertori més clàssic del jazz: Ella, Billie, Sarah... Poca broma.

La Nadia, que és cubellenca, perque si fos francesa ja portaria nits actuant als principals escenaris de Barcelona, té un talent natural pel jazz: que és una música més d'oïda que de veu, que...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2012

Josep-Lluís Palacios en el record

Coneixent la teva gent de Ribes, Josep-Lluís, a la teva memòria no li faltarà res ni ara a cop calent ni amb el pas del temps, que és, en definitiva, el que als historiadors com tu amb encert us preocupa i gràcies a aquesta debilitat ens conserveu la memòria.
Josep-Lluís Palacios, ferm amant de Sant Pere de Ribes, del Garraf, de Catalunya i de la seva gent ha mort aquest cap de setmana , 15 de gener de 2012, deixant sense apuntador, com a mínim, a tres generacions de ribetans.
Hi ha persones que només poden fer el que fan i n'ha ha d'altres, afortunades, que tot el que fan desemboca en el que desitgen fer. Són, com en Palacios, virtuosos del seu temps, del seu saber i de la seva vida a qui no hi ha malaltia -per molta insistència- que aconsegueixi destorbar del seu rumb.
Muç Vall ha recordat en Josep-Lluís Palacios com un gran seductor que feina de la seva paraula la seva principal...

Continuar llegint...

10 de Febrer del 2014

Ens agrada el cine

Als activistes de la PAH i treballadors de Coca-Cola que lluiten pels seus drets a la gala dels Goya 2014. I al ministre Wert, que s'ho va perdre

Ens agrada el cinema perquè som nens grans i nenes grans. Ens agrada el cinema perquè sempre vam voler ser espies i assassins. Ens agrada el cinema perquè ens encaixa la realitat en metres quadrats de tela blanca. Ens agrada el cinema perquè el món està de dol.
Ens agrada el cinema perquè la Blancaneus negra és muda en català i la vida parla sobre els punts suspensius d'un diàleg bonic.
Ens agrada el cinema perquè la realitat exigeix un gran angular.
Ens agrada el cinema perquè ens excita veure-li les calces a la princesa.
Perquè els herois són més elegants i mai van al lavabo.

Ens agrada el cinema perquè les dones es deixen anar mar endins i els homes...

Continuar llegint...

21 de Febrer del 2016

ZAZ TREU EL DOL A PARIS

 

 

Després dels atemptats 2015, la nova estrella francesa torna a l'Olympia per cantar a l'alegria de viure a la ciutat de la llum

 

L'artista reivindica l'educació com a eina per combatre les desigualtats d'un país sacsejat pel terror

 

Isabelle Geffroy, Zaz, la cantant nascuda en Tours el primer de maig de 1980, ha estat l'última gran estrella a afegir-se a la retirada del dol de la nit de París després d'un any 2015 sagnant que va dur la ciutat de la llum al pou fosc de la desesperació del terrorisme.

La petita fée - la fada- de la cançó francesa, l'Edith Piaf del segle XXI, més per similitud com a estendard que com a semblança artística, ha tornat a la renascuda sala de l'Olympia camí d'una gira immensa que la durà de nou a la capital el mes de...

Continuar llegint...

13 de Març del 2016

SÍLVIA PÉREZ CRUZ, LA VEU DE CORALL CONTRA ELS DESNONAMENTS

 

 

Sílvia Pérez Cruz presenta les cançons de la pel·lícula Cerca de tu casa (Bausan
Films) en un disc que és, de llarg, la seva confirmació com a lletrista, compositora,
arranjadora i productora. L'artista catalana, guanyadora ja d'un Goya el 2013 per
Blancanieves de Pablo Berger, assumeix un repte immens amb Domus (Universal
Music) i alça la seva veu de corall -dura, profunda, salada, bella i mediterrània- per
denunciar el drama col·lectiu dels desnonaments.

Més enllà del toc coral·lí dels...

Continuar llegint...