e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Desembre del 2011

Chacón guanyarà Rubalcaba

De Maria-Mercè Marçal són aquests versos:

A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,
de classe baixa i nació oprimida.


Així va justificar l'autoproclamada escriptora d'Ivars d'Urgell la seva triple rebel•lia davant la vida com a tret de caràcter. El mateix perfil vital que a les portes del segle XXI pot portar Carme Chacón a liderar el socialisme a Espanya.
Carme Chacón acabarà guanyant aquesta llarga travessia del desert que ara inicia el socialisme perquè és jove, perquè és dona i perquè és catalana. Tres característiques que han de ser la bomba si del que es tracta és de renovar de dalt a baix un partit, un projecte i una nova manera d'entendre's amb la ciutadania des de la cúpula del poder i posar-li a tot això cares noves.
La generació de Chacón ha de ser des del febrer la del futur del...

Continuar llegint...

18 de Desembre del 2011

Mariano al país dels Barrufets

Si fos aquest el país dels barrufets don Mariano Rajoy seria el gran Barrufet. Per dues raons principals i per una curiositat de la història. Les raons: per com ha mantingut sense remullar la seva cuidada barba blanca i per com ha blavejat el mapa polític peninsular carregant-se d'una tacada un vell axioma -aquí la curiositat- que defineix la majoria absoluta com el resultat per aquell partit que genera major il.lusió, major confiança i major garantia de futur per l'electoral sumant programa, campanya i lideratge. I no és poca cosa. Tot això en una sola nit. I de passada ha aconseguir que Alfredo Pérez Rubalcaba hagi acabat sent el polític més semblant al nou Gargamel i convertir Felipe González en el seu gat Azrael.
Aquest és el resultat dels temps confusos de tecnocràcia, crisi econòmica i guerra de valors. I per si fos poc el PP s'alça amb la victòria...

Continuar llegint...

18 de Desembre del 2011

L'últim octubre de Miquel Pairolí

A punt de situar-se entre els millors escriptors catalans de la segona meitat del XX, Miquel Pairolí va morir el 6 de juliol de 2011 i va marxar pendent d'explicar-me, encara, perquè la protagonista de El camp de l'Ombra condueix un Lancia Delta. I el que és pitjor, aquest estiu, Miquel, no vas poder rellegir de nou Lighea de Lampedusa.
Al Garraf, Miquel, els últims raig de sol porten encara calor i claror, molta claror, sobretot claror. És l'octubre més calorós de les últimes dècades al Penedès i el mes amb millor clima al teu Empordà des del 1954, l'any mateix que va ser construïda la vostra casa a Quart i l'any que Joan Vinyoli s'instal.là a can Pallí de Begur.
Aquest triangle de costa preferit: Palafrugell, Palamós i Begur llueix esplèndid. Tot ben lluny del teu Octubre que "va començar amb una fredorada". I això que l'estiu va arribar...

Continuar llegint...
Inici Anterior 1 2 3 4 Següent Final