e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Març del 2014

Qui va matar el policia Jesús Anguas?

 

Mentre una jutgessa argentina es debat entre sumaris contra els crims del règim franquista; mentre els ministres del Consell que aprovà l'execució atroç de Salvador Puig Antich comparteixen taula amb el Govern espanyol d'avui; mentre ronda la tralla de personatges policials corruptes que s'implicaren en l'afer, la causa segueix oberta amb un crim d'Estat per aclarir: herència, encara, de la conxorxa judicial d'aquesta Espanya transicionada.

La penúltima vegada que vaig parlar amb el periodista Jordi Panyella acabava ell de debutar a l'Avui del anys vuitanta. L'última, fa uns quinze dies, quan en Jordi duia ja sota el braç el seu darrer llibre: Salvador Puig Antich, cas obert (Angle Editorial). I abocant un reguitzell de noves proves, recursos i testimonis que...

Continuar llegint...

01 de Març del 2014

Rajoy, fora dels nostres ajuntaments

La gansoneria gallega de Mariano Rajoy amenaça la resignació històrica dels ciutadans davant l'Administració, aquella que Larra va consagrar des del vuelva usted mañana. Disposat a arrasar amb tots els drets públics i privats que se li posen a l'abast, el Govern del PP té ara al punt de mira els ajuntaments del país per buidar de contingut, de competències i de capacitat de defensa dels seus veïns i veïnes.

Rajoy i el seu Govern del PP volen aplicar una llei de reforma que deixa els ajuntaments en mers gestors dels cementiris , organitzadors de la festa local i vigilants de la bandera al balcó de la casa consistorial.

Aquest atemptat contra el municipalisme anomenat, a la castissa, de manera altisonant, Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local ( LRSAL ) és, com recull el professor Quim Brugué , com a mínim...

Continuar llegint...