e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Gener del 2012

Es ven, es lloga, es desnona

En aquesta Europa i aquesta Espanya, llegiu ESPN des de l'última punyalada per l'esquena de Standard & Poors robant-nos aes, passem de la bombolla immobiliària a perdre el pis, l'adossat i el nínxol en un obrir i tancar del telenotícies i aquí ningú piula. Espanya és un país fantàstic on, com va dir Borges, no es parla millor castellà sinó que es crida més. Seria en els seus temps perquè si fos avui, ara i aquí caldria tornar a cridar, com Labordeta, "A la merda, collons!" I fer-ho constar, igualment, en el Diari de Sessions del Parlament espanyol.

Aquests mateixos personatges als quals no coneixem ni triem i que han aparegut com a nous déus de l'olimp planetari que la globalització de l'especulació ha convertit en un casino sideral dicten i qualifiquen situacions que ofeguen la vida de milions de persones al...

Continuar llegint...

23 de Gener del 2012

Costa Concòrdia: cent anys del Titànic

Primer, vagi el meu record a les tretze víctimes mortals i vint desapareguts del naufragi del Costa Concòrdia. Morts amb qui el capità Francesco Schettino ja ha confessat que haurà de viure tota la seva vida per raons que només ell coneix. Perque sap que aquest mateix mar de Tirrè és ple de fantasmes que no abandonen ningú fins a la fi de l'eternitat. Menys encara en aquest any del centenari del naufragi del Titànic.
La pregunta a l'inrevés podria ser: ¿ha salvat el capità a la majoria llarga dels 4.200 passatgers i tripulants de la nau o estava fent l'ase mentre el vaixell es va estampar contra les roques de la costa de Giglio?
I la clau: no sabem el què va enfonsar el Costa Concòrdia però sí sabem el com.
Aquesta tragèdia és l'última comprovació de la fragilitat de l'home a terra i al mar, de la voracitat del turisme de masses i de...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2012

Josep-Lluís Palacios en el record

Coneixent la teva gent de Ribes, Josep-Lluís, a la teva memòria no li faltarà res ni ara a cop calent ni amb el pas del temps, que és, en definitiva, el que als historiadors com tu amb encert us preocupa i gràcies a aquesta debilitat ens conserveu la memòria.
Josep-Lluís Palacios, ferm amant de Sant Pere de Ribes, del Garraf, de Catalunya i de la seva gent ha mort aquest cap de setmana , 15 de gener de 2012, deixant sense apuntador, com a mínim, a tres generacions de ribetans.
Hi ha persones que només poden fer el que fan i n'ha ha d'altres, afortunades, que tot el que fan desemboca en el que desitgen fer. Són, com en Palacios, virtuosos del seu temps, del seu saber i de la seva vida a qui no hi ha malaltia -per molta insistència- que aconsegueixi destorbar del seu rumb.
Muç Vall ha recordat en Josep-Lluís Palacios com un gran seductor que feina de la seva paraula la seva principal...

Continuar llegint...