e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 d'Abril de 2016

Tenim un problema, oi?

 

Al meu poble s’ha celebrat la Festa de la Bicicleta. Una diada molt bonica, cal admetre-ho. Uns quants centenars de persones (el poble és petit i té mèrit) pedalant per reivindicar les virtuts d’anar en bicicleta, tant per a la salut com per al medi ambient i la mobilitat sostenible. Arguments de claredat meridiana i que s’expliquen sols.

Hi ha un altre argument de la convocatòria, no secundari precisament: reivindicar els drets dels ciclistes. És antipàtic dir-ho, però això ja era més delicat. Ara, com que el recorregut discorre per on toca, és a dir per la calçada, resulta sobrera l’habitual polèmica sobre la convivència a la via pública entre bicicletes, vianants i altres vehicles, sobre els drets respectius i sobre qui és més feble. Quan les coses es fan com s’han de fer, no hi ha res a objectar. Tot el contrari, hem vist un exemple de civisme, responsabilitat i respecte, a imitar per la resta d’usuaris del carrer i no tan sols els dies d’una celebració.

Quina és la realitat, però, a pocs metres de per on passa la comitiva? La de desenes de ciclistes que circulen per la vorera del carrer (és el passeig marítim). I fent honor al tòpic segons el qual alguns creuen estar a la recta final d’una etapa del Tour. Tot fent, a més, eslàloms entre els vianants, que eviten el perill com poden. Sort que és la vorera...

Què passa als carrers propers? Doncs més bicicletes circulant si més no per la calçada (alguna cosa hem guanyat), però en contra direcció i fent pam i pipa de qualsevol senyalització. Segurament que per allò de si podem molestar, no ens n’estiguem, sovint de part a part de calçada. No se’ls acudeixi recriminar de cap forma ni la infracció ni la nosa que fan. Que com a mínim els diran criminals de guerra.

Que l’escena de la bicicletada “oficial” i les altres conductes passin simultàniament en un radi irrisori és un sarcasme. No ens queda ni el consol de pensar que certes conductes són fets aïllats, perquè no ho sembla: o són fets aïllats molt visibles, o no són tan aïllats. És, a hores d’ara, la “llei del carrer”, emparada per la dictadura d’allò políticament correcte: no hi ha normativa que ho hagi sabut resoldre, ja no a gust de tothom, sinó simplement per la seguretat de tothom. I ara, diguin-me fatxa, assassí de ciclistes o qualsevol altra estupidesa. Però tenim un problema, oi?

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
703
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR