e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Març de 2015

No ens enganyem en una cosa. Al jutge Santiago Vidal no l’han suspès per expressar les seves idees, sinó per pensar el que pensa. Si hagués redactat un projecte de Constitució per la República Democràtica del Congo (encara es diu així?), no hauria passat absolutament res. No estic segur que aquest hagués estat el cas si la redacció hagués estat per Veneçuela, o Bolívia, països els governs dels quals posen com a autèntiques motos la dreta madrilenya i a l’esquerra que és de dretes sense saber-ho. El problema és que era una Constitució per Catalunya, sí.

Una discussió molt pertinent és si un jutge en exercici té limitacions no en les seves idees, sinó en el seu dret a expressar-les. I més en concret, si té dret a fer política, encara que sigui fora dels partits, sense penjar la toga. Però em sembla encara més pertinent qüestionar-se una pretesa independència que és una ficció, per no dir una camama. L’independentisme de Santiago Vidal no tindrà perdó de Déu, si algú vol considerar-ho així, però no és pitjor que el carnet del PP que tenia el president del Tribunal Constitucional quan va ser elegit... Per cert, mentint, per ocultació, al Parlament espanyol... I allà està tan fresc...

Per cert, un refrany anglès que m’agrada molt diu que dues coses dolentes no en sumen una de bona. Efectivament. Però vist el panorama, i sense que serveixi de disculpa, les “vel·leïtats” de Vidal no semblen precisament un crim capital.

Sobre la sanció, cal afegir que la suspensió per tres anys és perquè no tenien forma de vestir l’expulsió definitiva, que era el que hi havia sobre la taula i el que sense cap mena de dubte els demanava el cos. És una dada molt rellevant que no s’hi hagi vist amb cor el mateix sistema que haurà de resoldre els recursos de l’interessat...  Però per falta de ganes no haurà estat.

Tampoc ens equivoquem en una altra cosa, Santiago Vidal ja sabia el que arriscava. No podia ignorar-ho. Ni com a jutge, que se suposa que coneix les lleis i els reglaments, inclosos els que regulen la seva professió. Ni com a persona perfectament coneixedora de l'ambient polític, en la seva condició de freqüent tertulià i articulista. Jo no sé valorar si Vidal ha buscat deliberadament una sanció per tenir una entrada triomfal a la política a títol de màrtir. De fet, em semblaria una mica excessiu i rebuscat. Ara, la velocitat amb què s’oferia indissimudalament a qualsevol partit que el vulgui acollir, o fins i tot a l’actual govern, potser no fa bonic. Una breu pausa hauria permés mantenir allò tan cursi i passat de moda que en deien decòrum.

Per acabar, també cal dir que Madrid continua fent-nos favors als que volem la independència. No en tenen prou de fabricar independentistes, en règim de tres torns i sense festius, sinó que ara s'entesten a produir màrtirs. Cada vegada que dubto si no ens engegarem un tret al peu, miro com actuen a Madrid. I saben què? Què recupero el bon ànim. Si amb les rucades incomprensibles que estem fent, allà es veuen encara en l'obligació de buscar les pessigolles per terra, mar i aire, potser és que que no ho estem fent tan malament.

Només una darrera consideració sobre Vidal. Malgrat el que se’n pot dir de les seves presses per entrar en política, és un exemple palès de ciutadà que ha desconnectat de l'Estat. Fins i tot tenint en compte que hi treballa i en cobra, si més no fins ara. Tot un mèrit, considerant la de gent que tenim més preocupada a continuar sent diputat "autonòmic", o a "las Cortes", en comptes de diputat d'això que en diuen el nou país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1027
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR