e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Març de 2016

Als que defensen “productes turístics” com el Saloufest no els falta raó en dues coses. Cal admetre-ho. En primer lloc, la xerinola no és gaire diferent de la d’un 15 d’agost i els anglesos, tot i la seva fama, no sempre són els més brètols. I en segon lloc, l’experiència demostra que la polèmica és poc més que mediàtica: el primer contingent és a Salou des de fa dies, però no se n’ha parlat perquè les portades ja estan copades entre l’accident de l’AP-7 i els atemptats de Brussel·les.

Sí, hi ha molta hipocresia en tot plegat. I no és ja pels cinc milions d’euros de calaix que està vist que deixa això del Saloufest, que sembla que ho justifiquin tot. Però, a més d’hipocresia, hi ha moltes mitges veritats i mentides completes en al·legats com l’anterior. Bàsicament, perquè no és veritat que la gatzara sigui la mateixa. A l’estiu, als pobles turístics de la costa s’acostuma a mirar cap a un altre costat. Lleig, però no hi ha més. Al Saloufest cal, o calia fins ara, la col·laboració activa dels ajuntaments. Per exemple, cedint estadis per a presumptes competicions esportives, durant les quals el “botellón” era elevat a la categoria de disciplina olímpica (1).

En realitat, el Saloufest és un error monumental. Un model equivocat, i no pas per qüestions morals o d’espectacles indecents. Tampoc perquè, malgrat l’aparença de les xifres grosses, sigui un turisme de motxilla que deixa uns marges petitíssims. Pa per avui i set per demà, la solució fàcil, embolcallable amb les urgències de la crisi...

No, el gran error és que es basa en un públic de fidelització irrellevant. Aquí vam escriure que els intrèpids atletes del Saloufest tocarien el dos a qualsevol altra destinació que tingués la sagacitat de vendre més barates les begudes alcohòliques. Però potser ens equivocàvem i el preu de la cervesa no és el factor decisiu. Ves si el gran atractiu no era la permissivitat. Una permissivitat fronterera de vegades en la impunitat...

Serà fàcil comprovar-ho, però. Si l’oposició de l’Ajuntament de Salou va de debò, i no és una mera postura, quant durarà el Saloufest? A quantes multes de la Policia Local, per exemple, sobreviurà?(1) Pensin que a la publicitat que se’n feia a Anglaterra s’anunciaven campionats de bevedors de sangria. Un d’ells, sota l’aigua (!)

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
955
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR