e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Novembre de 2015

A votar, que no passa res

 

La legislatura catalana està en un punt mort. No ha començat pràcticament i es troba bloquejada. I ja no per a governar el dia a dia d’un país, o per fer plans d’emergència social o simplement per fer l’ofrena floral de la Diada, un cop l’any. No, no, l’embús és sobretot en relació a aquelles circumstàncies excepcionals i extraordinàries que n’havien de fer, precisament, una legislatura curta. Però potser no tant...

No criticarem la CUP per no investir Mas com a president. Perquè hauríem de fer-ho? Per complir una promesa electoral? Estaríem bons.

Tampoc criticarem Junts pel Sí per reclamar-se com a guanyador. Coi, és que van guanyar, i clarament, encara que no rotundament. Potser en el seu cas caldria recordar aquella disposició de Mas a fer un pas enrera, que el propi interessat sembla haver oblidat. No és de vida o mort, tot i que no resulta sobrer fer-ne memòria.

Però és igual. En aquesta auca tothom ha fet el paper que ha volgut, fos en atenció a la història, a la propera piulada, a la paraula donada o a les ganes de marejar la perdiu per dissimular els propis problemes. I ha acabat en un bloqueig que només un miracle sembla poder trencar. I els miracles, a Lourdes.

Arribats a aquest punt, no té sentit continuar amb una escalada de retrets i d’amenaces més o menys velades. Tampoc amb pressions que sembla que no hagi de moure un mil·límetre les postures enconades. No, no. La solució a l’embull passa per les urnes.

I a les urnes, els electors ja li faran el consell de guerra per alta traició a la CUP. I pujaran a l’altar de la majoria absoluta i sobrada Junts pel Sí. Bé, això si és que les coses van així, que la demoscòpia disponible no sembla apuntalar aquestes intencions de vot. És més, suposant que alguns tornin a anar junts (captaran l’acudit, suposo).

Ah, que hem fet eleccions fa quatre dies? Que serien les quartes eleccions en cinc anys? I com solucionem aquest quadre, si no? Jo és que no esperaria a l’automatisme dels dos mesos després del primer intent d’investidura, si fos possible. Perquè perdre el temps, si la cosa ha d’acabar igual?

I sí, diguin-me tot el que vulguin sobre el fracàs col·lectiu i la inestabilitat, arguments que de totes formes cadascú usa segons li convé. Però aquestes situacions creades, als llocs civilitzats, només es resolen votant. Bé, de vegades els electors encara fan més gros el problema, cal admetre-ho. Ara, que si a algú se li acut alguna altra idea que no deixi d’avisar.

 

 

PS.- Ah, tot això no està dit perquè no hi hagi altres combinatòries aritmètiques, però no tindrien cap sentit, plantejades com estaven les eleccions del 27 de setembre.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
760
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR