e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Febrer del 2016

Pegar a Rato

 

No s'ha de pegar a ningú, ni justificar cap agressió. Rato és el de menys: certes actituds no les podem tolerar ni en el cas que la víctima sigui el pitjor delinqüent. Però no justificar no vol dir que no ens preguntem perquè passen algunes coses.

I no és que la cobdícia encegués els subscriptors de preferents o els compradors d'accions de Bankia, que només miraven el percentatge de rendibilitat i no la lletra petita, com encara proclama certa claca que deu enyorar aquells temps, per la molta virolla que hi devia guanyar. És que aquells invents del rap es venien com es venien: que l'estafa requereixi la credulitat de l'estafat no disculpa l'estafador.

I no és que ens ho hagin explicat de tercera mà i potser ho tinguem mal entés. A un servidor també van intentar vendre-li preferents en el seu dia i sap com anava la cosa. Per dir-ho de...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2016

Que l'Ebre no sigui excusa de res

Estic molt content per com ha anat la manifestació de diumenge passat, a Amposta, en defensa de l'Ebre, a la qual no vaig poder assistir, i no per falta de ganes. Molt content per l'èxit de convocatòria i, sobretot, perquè per fi el meu país es mulla de forma significativa per la part del país on vaig néixer.

No m'alegren, en canvi, alguns arguments antitransvasistes que vaig sentir pels mitjans de comunicació. En particular, no puc compartir la idea que el nou Pla Hidrològic Nacional posi en perill les subvencions a l'activitat econòmica, concretament a l'agricultura. I no és que això no sigui així, sinó perquè és desenfocar el problema.

El PHN el que posa en perill són els actius econòmics de la zona. Que siguin subvencionables en un moment donat és una altra qüestió. Però no hi té res a veure. Pot...

Continuar llegint...