e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Agost del 2015

La hipocresia es tapa sota la manta

 

Vagi per endavant que els botiguers tenen tota la raó quan es queixen de la competència deslleial del top manta. He de dir que tinc alguna recança sobre els comerciants que consideren que els manters els treuen clients. No veure més enllà de la cantonada és lliure, però basar la competitivitat únicament en els preus és, avui per avui, una batalla perduda: fins i tot si la competència és lleial, sempre hi haurà qui ho farà més barat. Però pagar impostos, lloguers, nòmines i altres despeses d’explotació, com fem tots els que tenim una empresa, et permet si més no protestar amb propietat.

Una altra cosa és que els conflictes que es repeteixen d’uns anys ençà a molts municipis del país, sobretot els turístics, no posi en carn viva algunes de les hipocresies de la nostra societat.
...

Continuar llegint...

14 d'Agost del 2015

Jo no hi era al pis de Salou

 

Jo no hi era al pis de Salou i, per tant, no sé què hi va passar. Tinc dues versions enfrontades. La dels Mossos d’Esquadra, que diuen que el difunt va saltar pel balcó quan per la porta hi entraven els agents. I la de la família del mort, i bona part de la comunitat senegalesa, que no diuen exactament que el llencessin per la finestra, tot i que se’ls entén precisament això. Què vol dir, si no, “Mossos assassins”? Tot i els matisos posteriors, i la discussió sobre el contacte físic, no sona a títol de bolero, no.

Servidor és descregut de mena. I amb prou experiència de l’època que feia de periodista per saber que les històries de bons i dolents són sovint un sopar de duro. En això puc ser molt poc políticament correcte. I saben què? Que els manters tenen com a primera opció fugir corrent (1)....

Continuar llegint...

03 d'Agost del 2015

La "pijada" de ser ciutadà del món

Un article del periodista Enric Hernández, director de “El Periódico de Catalunya”, ha esvalotat molt les xarxes socials. En bona mesura, perquè, ens agradi o no, entre l’independentisme hi ha molt animal de gla solt. Però, no ens enganyem, ni més ni més bèsties que al bàndol unionista o espanyolista. Naturalment, els arguments d’Hernández són del tot legítims i respectables. Fins i tot si s’hi discrepa, ni que sigui perquè estan expressats amb educació i perquè, per ells mateixos, mereixen l’honor de la discussió.

Per posar-los en situació, l’article d’Hernández demana que no s’assenyali amb el dit aquells que no són independentistes, però que tampoc se senten unionistes, a títol de ciutadans del món. Bé, l’expressió “ciutadans del...

Continuar llegint...