e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Maig del 2015

Els regals enverinats d’aquestes eleccions

 

Escrit de matinada. No és perquè el que compti siguin les primeres impressions, sinó perquè demà ja començarem a raonar cap aquí i cap allà (cadascú a la seva, és clar) i no farem res més que embolicar la troca. Encara més, vull dir. Com veig els resultats de les eleccions d’aquest 24 de maig? Doncs així.

El procés

Vagi per endavant i perquè quedi clar. Les forces explícitament independentistes han sumat 400.000 vots més que les explícitament unionistes. Aquestes darreres, durant la nit electoral, han donat el procés per mort i enterrat. Resulta curiós, ja que durant la campanya es van cansar de dir que a les municipals no es decidia res més que els ajuntaments. Però també era de preveure que dirien el contrari a toro passat i fossin quins fossin els...

Continuar llegint...

14 de Maig del 2015

Robin Hood?

Una facècia corre per les xarxes socials des de fa uns quants dies. Córrer és poc. Les comparticions i les repiulades es compten per centenars de milers. El tema és molt popular, ja els ho aviso. És aquella fórmula màgica, presumptament inventada per un adolescent anònim, segons la qual una dràstica reducció dels sous dels polítics permetria acabar amb més del 80% de l’atur actual.

Val la pena entretenir-se unes línies a comentar les xifres per saber del que estem parlant. A l’Estat espanyol, segons l’escrit, hi ha 450.000 polítics, que de mitjana cobren mensualment 5.000 euros més 1.800 euros de dietes. Si tal salari fos reduït a 1.000 euros, es produiria un estalvi mensual de 2.610.000.000 euros (no he fet les operacions corresponents, suposo que estaran bé).

Segona part de l’al·legat. Si aquest import el...

Continuar llegint...