e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Febrer del 2015

La caiguda dels déus de Marta Ferrusola

Vaig seguir les compareixences al Parlament de la família Pujol (la major part de la de l'expresident, tota la de Marta Ferrusola i part de la de Pujol júnior) perquè estava a l'autopista, cap aquí i cap allà, amb la ràdio del cotxe engegada. Quines sensacions més rares. I diré quelcom que potser serà antipàtic, però em sembla que la compareixença més digna va ser la del fill. O, més ben dit, la menys indigna. Sense renunciar a apel·lar a Catalunya i a batalletes diverses, sense contestar realment la major part de preguntes i segurament contant moltes troles, com a mínim va mirar de vendre la seva versió.

L'actuació de l'expresident va fer molta pena. Pena de la de debò, no de la de la Ferrusola. Dir que no sentia les preguntes perquè se li havia acabat la pila de l'audífon... Qui l'ha vist i qui el veu.

Però...

Continuar llegint...

03 de Febrer del 2015

Si els Botín no són casta, que Podemos no compti amb mi

 

No puc estar més d’acord amb Podemos en una cosa. No exactament en donar canya als rics, que sense posar-hi xifres o percentatges no vol dir res, sinó simplement en fer que els milionaris paguin impostos com a milionaris. No a l’1% via l’engany del rap de les sicav. Tampoc amb un tipus efectiu (l’oficial és el 30%) de l’impost de societats entre el 3 i el 7% per a les empreses de l’Ibex-35, gràcies a bonificacions tallades a mida.

Però quan escolto el nou partit proclamar que la família Botín o el Banc Santander no són casta, em sento profundament desconcertat. I ja no és que el Santander sigui de les empreses més beneficiades per les bonificacions a mida. És que, si no recordo malament, els Botín van regularitzar 2.000 milions d’euros en la darrera amnistia fiscal.  2.000 milions d’euros... Ja saben, xavalla. Com si a...

Continuar llegint...