e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juliol del 2014

Sí, Spanair és una metàfora

Sí. Spanair és una metàfora del país que tenim, com ha escrit el director d’aquest diari. Una metàfora d’una burgesia agotada. També d’un model econòmic colonitzat per objectius polítics (malament quan ningú hi arrisca la seva butxaca) que acostumen a acabar en catàstrofe, sense ni tan sols el consol d’una presumpta rendibilitat social. I ho acabem pagant nosaltres, via rescats, via qualsevol altra fórmula, mentre els responsables directes molt rarament paguen la seva culpa: ni la pecuniària ni molt menys la penal. Maltractats des de fora, però malservits des de dins, com afirmava fa uns anys el Col·lectiu J. B. Boix.

Però la metàfora d’Spanair explica també el model territorial de país. La mateixa setmana que...

Continuar llegint...

01 de Juliol del 2014

Copagament, no. Penalitzacions, sí.

Això del copagament sanitari és una de tantes qüestions ideològiques que ens volen fer colar com a inevitables per evitar la fallida de no sé què. Que no paguem ja amb els impostos i les cotitzacions? Per no dir que comencem a repagar via mútues i assegurances privades, si ens ho podem permetre, per evitar-nos incomoditats i esperes, agreujades per les retallades.

I consti que no m'he oposat mai a una quota simbòlica (un euro la visita) en determinades circumstàncies i si és per posar un cert ordre.... Però, això sí, el dia que l'atenció primària funcioni com cal i anar a urgències no sigui l'única alternativa. Que no pot ser que ens acusin d'abusar del sistema mentre ens donen hora per quan la malaltia ja s'haurà resolt sola, sigui per a bé o sigui per a mal.

Un cop dit això... Arribo del metge, visita d'especialista per...

Continuar llegint...