e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Març del 2014

#30MDelta

 

Fa uns dies, un amic amant de la ironia em preguntava si, en la meva opinió, a la manifestació d’aquest 30 de març al delta de l’Ebre contra els nous plans hidrològics, hi acudiria gent de tota Catalunya, com a la darrera Diada. Ho recordaran: quan els independentistes i els unionistes sumats, si els hagués donat per aquí, no podien cobrir, ni duplicant-se, els molts quilòmetres ebrencs de la Via Catalana. Com que no subestimo la ironia, tot i que sovint prefereixo el sarcasme, vaig contestar que, si la meva opinió valia per alguna cosa, que no. Que eren guerres diferents. I que, en tot cas, els miracles, a Lourdes.

Ja m’agradaria a mi que el meu país fos capaç de posar-se al costat de la part de país en la qual vaig néixer. En aquesta i en altres qüestions sensibles i estratègiques, i no tan sols en aquelles quatre coses que fan bonic i prou,...

Continuar llegint...

10 de Març del 2014

Deu anys i més d'una ignomínia

El desè aniversari de l'11-M arriba sense que bona part de les ferides hagin pogut tancar-se. El dol, tant el personal com el col·lectiu, pot ser molt prolongat davant fets tan greus. Però el principal problema és el que va passar després. Les teories conspiratòries i la politització dels atemptats, fins i tot la utilització de les víctimes (unes contra unes altres), ha impedit cicatritzar el dolor.

Ja no entro a considerar si el govern de llavors va mentir o no durant una gestió de la crisi que l'adjectiu més amable que admet és el de desastrosa. Em sembla que és més que evident. S'ha d'acceptar que en les primeres hores el dubte era raonable. A partir de cert moment, ja no. El dia que van anar a declarar al judici els alts comandaments de la policia van dir que ells ja havien avisat de bon començament que la pista islamista era la bona. Eren comandaments designats pel...

Continuar llegint...

03 de Març del 2014

Pim, pam, i al mig del cap de la biosfera

Fa nou mesos, a un servidor li va sortir aquí i aquí (perdonin l’autocita) el rampell aixafaguitarres que li agafa de tant en tant, especialment quan detecta que li volen aixecar la camisa. La volada de coloms era la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera. Una declaració de la qual vaig dir tres coses:

–Una declaració sense un euro al darrera era paper mullat.

–El reconeixement va molt bé per l’autoestima, però mil multiplicat per zero continua sent equivalent a zero.

–No és que la declaració batés el récord Guinness de màxim nombre de tòpics i vaguetats en el mínim...

Continuar llegint...