e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juny del 2015

El Guadiana passa per Teheran

Igual que els anomenats Ojos del Guadiana (el lloc del naixement del riu Guadiana, part del qual transcorre sota terra per després tornar a aparèixer un tram més avall). Així ha anat apareixent i desapareixent periòdicament a la plana d’Internacional dels mitjans de comunicació en els últims anys les negociacions sobre el programa nuclear iranià.

L’Iran és un país musulmà amb un potencial enorme. De fet, és una potència regional del Pròxim Orient per tres raons:

La primera...

Continuar llegint...

22 de Juny del 2015

“Penso en els que estimo i ja no vindran”

Para la cintaContinuar llegint...

15 de Juny del 2015

Una ONU armada… d’hipocresia i cinisme

La carta fundacional de les Nacions Unides de 1945 estipula que un dels seus òrgans més importants és el Consell de Seguretat, el qual té la funció principal de "garantir el manteniment de la pau i la seguretat internacionals".

Aquest Consell està format per 15 països, 10 dels quals en són membres no permanents elegits per un període de 2 anys i els 5 restants en són membres permanents i tenen dret de veto. Això vol dir que, encara que hi hagi una majoria absoluta de 14 vots a favor d'una decisió i un vot en contra, si aquest vot és d'un dels cinc membres permanents, la decisió no s'aprova. Tota una...

Continuar llegint...

09 de Juny del 2015

Llançar la tovallola

Té uns 50 anys. Casat i amb dos fills. Esportista tota la vida, li agrada córrer, fins i tot ha fet algunes maratons. No ha fumat mai, ni tan sols una sola cigarreta quan era més jove i era l’època de sortir més. Ell es troba bé, se sent fort i amb plena vitalitat. Però el diagnòstic és clar i inequívoc: càncer de pulmó en fase avançada. Se li ha estès i ja és inoperable, incurable, irreversible. Previsió de vida: uns mesos, amb una mica de sort un any.

Havia anat a fer-se una simple i ordinària radiografia del...

Continuar llegint...

01 de Juny del 2015

Xiular l’himne

Estava assegurada la monumental xiulada a l'himne d'Espanya, en presència del rei Felip VI i del president deo govern espanyol Mariano Rajoy, el passat dissabte a la nit al Camp Nou en la final de la COpa del Rei entre l'Athletic Club de Bilbao i el Barça.

Xiular qualsevol himne nacional: l’espanyol, el català, la marsellesa francesa o el “God Save the Queen” britànic és una manca de respecte perquè, així com les banderes, per a moltes persones els himnes són símbols que representen i expressen sentiments d’una identitat nacional i...

Continuar llegint...