e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Maig del 2015

Sí, tu també n’ets culpable!

Tots tenim mòbils o ordinadors que necessiten coltan, un element imprescindible pel seu funcionament. El coltan és un escàs mineral que s’extreu de les mines que hi ha sobretot a l’est de la República Democràtica del Congo. Els diners de la seva explotació han ajudat a finançar i a perpetuar una brutal guerra en aquest país africà que fa dècades que dura i que, amb uns 5 milions de morts, és la més cruenta (i massa cops oblidada) del planeta. Però tot i saber-ho, no hem deixat de comprar aquests aparells electrònics que necessiten coltan, perquè tots volem l’últim mòbil de la marca de la poma.

...

Continuar llegint...

18 de Maig del 2015

Modèlica? … ni de conya!

Pertanyo a la primera generació que va néixer en democràcia i que, per tant, no va viure la dictadura franquista. Potser per això hem sigut la primera generació que ha començat a fer preguntes i a intentar obrir les portes de les habitacions tancades i fosques de la nostra memòria col·lectiva, aquelles amb olor a naftalina on els nostres pares no van gosar o voler mirar i on els nostres avis senzillament no van poder perquè la guerra els va passar per sobre.

En l’actual context polític espanyol, on alguns parlen de la necessitat de fer una segona transició després de l’abdicació del rei Joan Carles I en favor del...

Continuar llegint...

11 de Maig del 2015

Per què encara hi ha fam al món?

Figures esquelètiques de pell morena, gastada per la sorra. Infants d’ossos xuclats, ventres inflats i mirades buides. Ulls fràgils i tremolosos, plens de mosques a les parpelles. Mares amb els pits nus i caiguts, de mugrons assecats, completament eixuts.

Hem vist moltes vegades aquestes imatges a la...

Continuar llegint...

04 de Maig del 2015

T’aniquilarem!

Són sis lletres que formen una paraula maleïda i que cada cop es repeteix amb més freqüència: C-À-N-C-E-R. Tots, absolutament tots hem tingut, tenim o tindrem familiars, amics o coneguts afectats o fins i tot morts per aquesta malaltia.

Un té la sensació que cada cop hi ha més casos de càncer, més gent malalta i que cada vegada les bombes cauen més a prop d’un mateix. Tan a prop que ja amb massa freqüència arriba a amputar famílies cada vegada més properes, sinó la pròpia.

Continuar llegint...