e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Abril del 2015

Primavera

Un món immers en un hivern llarg i fosc, glaçat per la pobresa, la desigualtat i la injustícia. Aquesta és la sensació que a vegades tinc del món on vivim.

L’any passat les 500 majors multinacionals del món controlaven el 52% del PIB mundial. Aquesta sorprenent xifra no és més que la mostra d’un immens monopoli: una concentració de poder mai vista abans en la història de la humanitat i que només busca maximitzar constantment els beneficis al preu que costi (augment de l’atur, retallada de sous i de drets laborals, danys mediambientals, explotació infantil en països empobrits, etcètera).

Continuar llegint...

27 d'Abril del 2015

El petroli fa més pudor que la sang

Un país desèrtic, quatre vegades més gran que Espanya i que gairebé només té petroli, però en té molt i és molt barat. És el regne de l’Aràbia Saudita, governat des del 1932 per la monarquia de la família Saud, formada per uns 20.000 membres ja que els homes tenen vàries esposes i per tant desenes de fills i centenars de néts.

Una monarquia que, més enllà de les cosmètiques encaixades de mans amb presidents de governs occidentals gràcies al negoci del petroli, no és res més que una dictadura absolutista, autoritària, fonamentalista (el país es regeix segons la “sharia”, la llei...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2015

El nostre cementiri a cel obert

“Mare Nostrum”, el nostre mar. Així anomenaven els romans el mar Mediterrani en el moment de màxima expansió de l’imperi romà fa uns 2.000 anys.

Aquest també és el nom de l’operació de maquillatge que la Unió Europea va organitzar fa un any, i que ha acabat sent un fracàs total, per fer front a la immigració creixent que intenta creuar el Mediterrani per arribar a Europa.

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2015

Els valors hipòcrites del Barça

No, no em refereixo als valors dels aficionats culers sinó a la hipocresia de l’actual junta directiva del Futbol Club Barcelona.

Hipòcrita per la publicitat que mostra el Barça, tan en les seves instal·lacions esportives com en la seva camiseta, de Qatar Airways, la companyia aèria propietat del govern qatarià, amb la qual el club barcelonista té firmat un contracte publicitari de cinc anys (del 2011 al 2016) cobrant 30 milions d’euros per temporada.

Continuar llegint...