e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març del 2015

Israel: o democràtic o jueu?

Per sorpresa i contra pronòstic. Així va guanyar les eleccions legislatives d’Israel fa poc més d’una setmana el seu actual primer ministre Benjamin Netanyahu.

El seu partit, el Likud, va obtenir una còmoda i clara victòria amb 30 escons deixant en segon lloc a la coalició de centre-esquerra, la Unió Sionista, encapçalada per Isaac Herzog i l’ex-ministra Tzipi Livni, favorita a les enquestes però que finalment només va treure 24 diputats a la Knesset, el parlament israelià.

Continuar llegint...

20 de Març del 2015

I si el terrorista tingués raó?

 

Arran dels atacs de fa uns dies a Tunis, he estat rellegint l’obra de teatre: José K., torturado, escrita per Javier Ortiz. És un text molt interessant i recomanable, d’aquells que et sacseja per dins, i que m’ha generat els mateixos dubtes i preguntes sobre la justificació de la violència i del terrorisme que la primera vegada que el vaig llegir.

Aquí...

Continuar llegint...

15 de Març del 2015

I ja en van quatre...

Ja fa quatre anys de l’inici de la guerra de Síria, un país dirigit amb mà de ferro des de l’any 2000 pel dictador Bashar al-Assad. El conflicte armat va començar com a conseqüència de la brutal repressió que el seu règim va aplicar contra les manifestacions populars i pacífiques de bona part de la població siriana en contra del seu govern en el marc de l’onada de revoltes civils de l’anomenada “primavera àrab”.

Cada any que ha passat la magnitud de la tragèdia ha sigut superior a l’any anterior. Les xifres actualitzades que fa pocs dies ha donat Nacions Unides sobre aquest conflicte són...

Continuar llegint...

09 de Març del 2015

Paper de vàter

 

Una bufetada a la cara dels governs. Un cop de puny a l’estómac dels dirigents. Una sacsejada en la consciència dels governants. Tot això és el que hauria de provocar l’informe mundial sobre l’estat dels Drets Humans al món que cada any publica Amnistia Internacional, una coneguda i prestigiosa organització no governamental que des de l’any de la seva fundació el 1961 es dedica a protegir i a fomentar el respecte pels Drets Humans.

El passat 24 de febrer es va presentar a Londres, on té la seva seu central, l’informe mundial d’Amnistia...

Continuar llegint...