e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Desembre del 2015

Com es pot derrotar l’Estat Islàmic?

 

És una evidència que als milicians armats de l’autoproclamat Estat Islàmic (EI) cal vèncer-los per la força militar, de la mateixa manera que als exèrcits de Hitler no se’ls podia derrotar només amb bones paraules, perquè com se sol dir: al totalitarisme no se l’ha de convèncer, sinó que se l’ha de vèncer. A més, la indiferència davant del sofriment dels altres del qual en som conscients ens en fa còmplices. No fer res és la pitjor opció.

Per això, per derrotar l’EI a l’Iraq i Síria, cal una...

Continuar llegint...

07 de Desembre del 2015

El que no m’agrada de la Marató de TV3

El proper diumenge, 13 de desembre, es celebrarà la tradicional i anual Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació per lluitar contra les malalties de la diabetis i l’obesitat. És l’esdeveniment de solidaritat col·lectiva més conegut, transversal i participatiu de tota Catalunya.

La Marató de fa dos anys, dedicada a la investigació de les malalties degeneratives, és la que he sentit més propera...

Continuar llegint...

20 de Novembre del 2015

Un món millor, amb l’ONU o sense?

El passat mes d’octubre va fer 70 anys de la fundació de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), creada el 24 d’octubre de 1945 a la ciutat de San Francisco.

Després de set dècades, toca fer balanç d’aquest organisme, creat per vetllar pel desenvolupament dels pobles i dels Drets Humans i pel manteniment de la seguretat i la pau al món.

No podem jutjar l’ONU només des de la conjuntura actual sinó que hem de tenir en compte el context del final de la Segona Guerra Mundial amb la victòria dels aliats en el...

Continuar llegint...

14 de Novembre del 2015

Quan la trinxera és el món

Estàs tranquil·lament sopant en un restaurant i voles pels aires. O gaudint d’un concert de rock i comencen a disparar indiscriminadament matant a tothom al teu voltant. O veient un partit de futbol i esclata una bomba al teu costat.

Més de 120 morts (en el moment d’escriure aquest article encara el balanç no era definitiu) i més de 200 ferits. Aquest és el tràgic resultat dels 6 atacs simultanis que van tenir lloc ahir divendres a la nit a París. Un atemptat terrorista provocat per  l’Estat Islàmic i que és el...

Continuar llegint...

23 d'Octubre del 2015

No serà l’última…

Ens ha esclatat als morros, al portal de casa. Des de mitjans d’estiu hem vist quasi cada dia per la televisió escenes dramàtiques de com desenes, centenars de milers de persones fugien de la guerra de Síria, a peu i amb el que duien posat, per intentar arribar a Europa, a casa nostra.

No són immigrants sinó refugiats: homes, dones, nens i avis, amb les seves vides posades dins d’una motxilla i les seves esperances entaforades en una bossa de plàstic, que han hagut de fugir de casa seva, a Síria, a l’Iraq, a l’Afganistan o a Eritrea per salvar la vida. Són...

Continuar llegint...

22 de Juliol del 2015

Menys murs i més ponts

Tot i que ja fa més de mig any, segurament encara ho recordareu. El passat mes de novembre del 2014 es van commemorar els 25 anys de la caiguda del mur de Berlín, enderrocat el 1989.

Era un mur de formigó que feia 45 quilòmetres de llarg i 2 metres i mig d’alt i que durant 28 anys (es va construir el 1961) no només va dividir la capital d’Alemanya en dos, sinó que també va separar dos mons antagònics: el bloc occidental i capitalista, liderat pels EUA, i el bloc oriental i comunista, sota la tutela política, econòmica i sobretot...

Continuar llegint...

13 de Juliol del 2015

Insomni d’una nit d’estiu

Una pluja menuda cau inclinada dins d’aquell balcó amb vistes al mar, a la quarta planta d’aquell edifici d’aquell poble de costa aquella nit d’estiu. Les gotes truquen a la finestra de la seva habitació, que el vent de marina sacseja lleugerament.

Ja és de nit i ella ja és al llit, però encara no dorm, no pot. Es bressola suaument entre els llençols, que abriguen la seva pell bruna, fins que els aparta i queda amb el cos descobert. No duu sostens. Es posa de costat, amb les cames arronsades, al seu cantó del llit. Voldria que...

Continuar llegint...

08 de Juliol del 2015

En contra de ...

En contra de titular un article així i de que el comencis a llegir.

En contra dels pares que, amb 30 anys ja fets i refets, encara et diuen els diumenges a l’hora dels canelons: “Vas arribar tard anit, eh?”.

En contra de les meves “ex”, perquè quan me les trobo em recorden que els meus nervis a la panxa no han desaparegut tan ràpid com el meu número de telèfon de la seva agenda del...

Continuar llegint...

30 de Juny del 2015

El Guadiana passa per Teheran

Igual que els anomenats Ojos del Guadiana (el lloc del naixement del riu Guadiana, part del qual transcorre sota terra per després tornar a aparèixer un tram més avall). Així ha anat apareixent i desapareixent periòdicament a la plana d’Internacional dels mitjans de comunicació en els últims anys les negociacions sobre el programa nuclear iranià.

L’Iran és un país musulmà amb un potencial enorme. De fet, és una potència regional del Pròxim Orient per tres raons:

La primera...

Continuar llegint...

22 de Juny del 2015

“Penso en els que estimo i ja no vindran”

Para la cintaContinuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 3 Següent Final