e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juliol de 2016

UNITS PER LA INDEPENDENCIA

 VISTOLLEGIT//. L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han fet públic un comunicat on expressen rebuig al que consideren “amenaces” del govern espanyol “que avui es tornen a evidenciar amb la iniciativa de demanar al TC que anul•li la resolució aprovada pel Parlament. Les entitats independentistes adverteixen “que aquestes actituds i comportaments expulsen les solucions acordades i aboquen a vies unilaterals”. Ho comparteixo, perquè vull la independencia, perquè vull ser lliure, perquè el català sigui l´única llengua oficial de l´Estat Català, que no serà nou. L´any 900 ja teníem Estat Català, i ara alguns en diuen "el nou Estat Català".

Tal com ha escrit Josep Pinyol: No hi ha manera, d´entendre que 72 diputats, poden exercir i fer la DUI?, tant dificil resulta d´entrendre?

OPTAR PER LA DUI SENSE POR ÉS UN ACTE DE LUCIDESA, DETERMINACIÓ I FERMESA.

La DUI -la Declaració unilateral d'Independència- homologada pel tribunal de Dret Internacional de la Haia és el camí imprescindible que hem de seguir. Seria bo que l'ANC donés mostres de capacitat de reacció i es fes present ni que fos simbòlicament o per comunicat dels seu Secretariat i President a la manifestació de 11S per la DUI que està preparant el Partit Polític extraparlamentari UPDIC -Units per Declarar la Independència Catalana.

Ja és hora d’encarar els fets i deixar-nos de subterfugis: el Regne d’Espanya usarà la violència d’Estat contra els representants electes de la majoria independentista tant si convoquen eleccions constituents com referèndum sobre la independència. Fins ara hem enterrat el cap a terra com els estruços per no veure la realitat. Tant als nostres representants com a la majoria de membres de les entitats sobiranistes els sembla impossible que hi torni a haver presos polítics per acomplir el mandat democràtic a un país de la Unió Europea al segle XXI.

Aquesta és la disjuntiva: o bé ens esporuguim davant les amenaces espanyoles i continuem amb succedanis, anomenant referèndum a una nova consulta tipus 9-N, o considerant eleccions constituents a unes eleccions autonòmiques. O bé entrem de ple en la «fase gandhiana» de la marxa vers la independència. Una fase marcada per la desobediència conscients de les lleis espanyoles que ens neguen el dret a l’autodeterminació i per l’acceptació de les seves conseqüències, és a dir inhabilitacions, multes i empresonaments.

Cridar els ciutadans manifestar al carrer la seva determinació de portar la independència fins a les darreres conseqüències ompliria novament els carrer de milions d’estelades.

Demostraria al Govern espanyol que la majoria del poble català està disposat a ocupar de manera permanent la plaça de Catalunya de Barcelona, a convertir-la en la nostra plaça Tahir o la nostra plaça Maidan, en el moment la detenció d’un càrrec electe per acomplir el mandat democràtic de les urnes. Milions de catalans es mobilitzarien com l’Onze de Setembre de 2012, 2013, 2014 i 2015 si entrem en una nova etapa de confrontació amb l’Estat espanyol que comportarà multes, inhabilitacions i la presó.

En la nova etapa el Regne d’Espanya infringiria el Pacte Internacional de Drets Polítics i Civils i la Convenció Europea de Drets Humans. Catalunya seguiria l’exemple de Mahatma Gandhi per aconseguir la independència de l’Índia, que es va assolir perquè l’any 1943 hi havia més de 100.000 presos per desobediència civil. Una nova etapa que reproduiria l’estratègia de desobediència civil de Rosa Parks i Martin Luther King envers la constitució d’Alabama i altres estats segregacionistes del sud dels Estats Units. El seu empresonament va commocionar la consciència democràtica dels nordamericans i va forçar la intervenció de les institucions federals americanes. De manera anàloga la desobediència civil institucional ha de commoure els demòcrates europeus i obligar a les institucions europees a deixar de considerar el conflicte català com un afer intern espanyol. La nova etapa haurà europees a deixar de considerar el conflicte català com un afer intern espanyol. La nova etapa haurà de tenir present l’estratègia de Nelson Mandela que des de la presó de Roben Island va aconseguir una pressió internacional tan forta que va doblegar el règim de l’apartheid de Sudàfrica. Ni eleccions constituents, ni referèndum d’independència; dissortadament en el conflicte amb el Regne d’Espanya el poble català no té altre camí que la desobediència civil.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
674
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR