e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Maig de 2015

SITGES CAP EL CATALANISME SOBIRA

 Les Eleccions Municipals del pròxim 24 de maig comptaran a Sitges amb un total de 12 llistes electorals, dibuixaran la nova composició dels 21 càrrecs electes al Ple Municipal de Sitges per al mandat 2015 – 2019.

D'entre els partits amb actual representació al Ple Municipal, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha presentat una llista conjunta amb Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) sota el nom de Sitges en Positiu – Partit dels Socialistes de Catalunya- Candidatura de Progrés, encapçalada per Ricard Vicente. Convergència i Unió (CiU) ha presentat una llista encapçalada per l'actual Alcalde de Sitges, Miquel Forns. El Partit Popular (PP) proposa una candidatura amb Ferran Ignasi Llombart com a número 1 i Sitges Grup Independent (SGI) ha presentat la seva llista encapçalada per Vinyet Lluís. Nou Horitzó (NH) ha conformat una llista amb Lluís Marcé al capdavant, mentre que Candidatura d'Unitat Popular - Capgirem Sitges – Poble Actiu (CUP-CS-PA) concorre amb Xavier Nin com a cap de llista.

Dels partits sense representació actual, Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC- AM) ha presentat la seva llista encapçalada per Aurora Carbonell, i Ciutadans- Partit de la Ciutadania (C's) es presenta amb Manuel Rodríguez com a cap de llista. També hi ha partits de nova creació. Moviment d'Esquerres (MES), comptarà amb Jordi Serra com a candidat a l'alcaldia; Entesa per Sitges (EpS) amb  Armand Paco; l'Agrupació d'Electors (FEM Sitges) tindrà a Cristina Martínez com a cap de llista; i Sitges, Cultura i Benestar (SCB) es presenta amb Marc Martínez com a número 1. 

Jordi Serra i Villalbí es postula  com alcaldable de la formació sorgida de la unió del NECAT amb els ex socialistes  Moviment Catalunya. Defensa  tant el dret a decidir com la justícia social. En aquest sentit, també ha dit que la seva prioritat és contribuir a assolir una majoria sobiranista d'esquerres a  Catalunya.

El 1917, Manuel Serra i Moret, va ingressar a la Secció Catalana del PSOE perquè, esmicolada la Unió Catalanista de Domènec Martí i Julià, a Catalunya no hi havia cap organització que representés la seva ideologia d’esquerres. Certament, tampoc no la representava el PSOE, però es va il•lusionar a poder fer valer el seu socialisme respectuós amb les nacionalitats. En el Congrés del PSOE celebrat a Madrid el 1919, el partit va renovar el seu programa i Serra i Moret va ser un dels cinc ponents per a redactar els nous estatuts. 

No va trigar a adonar-se d’una actuació que estimava nociva per a la llibertat de Catalunya i va haver de sortir-ne per crear, el 8 de juliol de 1923, la Unió Socialista de Catalunya. Va estar sis anys sotmès a la disciplina del PSOE. Van ser suficients per a descobrir-ne les deficiències de fons.

Va escriure sobre la personalitat de Catalunya: «Homes hi ha a la nostra terra que cerquen llur centre lluny de sí, als quals llur desorientació els incapacita per a tota acció positiva. Aquests es despullen dels seus atributs d’home, per poder ésser com els altres..., com els altres volen que siguin. Porucs, amb l’esguard extraviat, sotgen els moviments i els judicis dels altres per emmotllar la seva actitud al gust de l’Amo. Mai no consulten el seu interior que els diu que hem de lluitar amb els instruments (els partits) i no amb els dels altres, que són precisament destinats a combatre’ns. És de miserables degenerats això d’evitar la topada passant-se a l’enemic, i és de justícia que aquest els tracti com esclaus despreciables.»

«Per a nosaltres el problema de Catalunya és un problema resolt en quant es relaciona amb les manifestacions de la seva personalitat. Som catalans i actuarem simplement com a socialistes catalans, exactament igual que si Catalunya fos independent. Ens confessem Socialistes, i aplicant aquest principi a les coses de Catalunya ens proclamen socialistes catalans i a la vegada els primers defensors de la Independència de Catalunya.»  

Treballem per la República  Catalana; justa i sobirana, moderna i catalana. 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
758
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR