e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Gener de 2015

SENSE ELECCIONS

 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, adverteix que les eleccions plebiscitàries no existeixen i demana que no s'enganyi els catalans. En una entrevista a l'agència EFE, Mariano Rajoy subratlla que les eleccions al Parlament del 27 de setembre seran com qualsevol altra convocatòria autonòmica. Considera que el fet que Mas hagi convocat aquests comicis és "la constatació i l'evidència del fracàs d'una determinada política que només ha generat inestabilitat a Catalunya".

El president espanyol alerta que les eleccions catalanes del setembre només serviran per escollir un nou Parlament, però no per pronunciar-se  sobre la independència de Catalunya, i insisteix que s'han convocat  "per pur interès partidista."

El president espanyol no reconeix errors del seu govern en relació amb Catalunya i recorda que la presència de l'Estat a Catalunya ha servit perquè els proveïdors de la Generalitat puguin cobrar i per garantir els serveis públics fonamentals.

Com que per Catalunya són igual de malèvols  PP i PSOE, a Tarragona  el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar  el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de "mentir als catalans" amb el procés sobiranista, i els va acusar  d'estar preocupats només pel seu futur polític, no pel de tots els ciutadans. Segons el líder socialista, “Mas i Junqueras menteixen  quan diuen que volen construir una pàtria i el que fan és emportar-se el seu patrimoni a Suïssa" (¿?).  

Després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, vagi afirmar  que les eleccions plebiscitàries "no existeixen i són un engany", Artur Mas ha repetit que són plebiscitàries i  la conseqüència lògica d'una voluntat comuna i compartida entre molta gent de Catalunya per decidir el nostre futur com a país". Així, el president de la Generalitat ha insistit que si s'ha arribat fins aquí és "perquè no ho hem pogut  fer d'una altra manera". "En un país de diàleg i amb valors democràtics sòlids i consolidats no ho hauríem hagut de fer a través d'unes eleccions". Mas ha tornat a convidar Rajoy a seure a la taula per permetre, de manera "democràtica i civilitzada", que els catalans s'expressin.

Mas ha qualificat de "necessari i possible" el procés polític català, i ha constatat el suport de la societat civil, que hi creu de debò i que "empeny com una sola persona". Segons el cap de l'executiu català, aquest front comú permetrà afrontar totes les dificultats. Malgrat això, Mas també ha estat prudent i ha demanat  temps per poder "fer les coses ben fetes".

"En aquest moment, la societat catalana, la política catalana i les institucions catalanes estan fent possible allò que és necessari per a Catalunya", ha insistit, "que és poder assolir el somni de la seva llibertat com a país, com a poble, com a nació". Mas va fer aquestes declaracions en una visita a les Terres de l'Ebre. 

Pensó que el president Mas té raó al dir que aquestes eleccions són la consequència de no poder consultar als catalans de cap altra manera, però convidar  Rajoy a seure i parlar que permeti que els catalans s’expressin és del tot innecessari. Sabem d’antuvi quin peu calça el govern del PP.

Efectívament, les eleccions plebiscitàries no están a la Constitució i, repetir que són plesbicitàries, amb les ganes de Rajoy de portar al Constitucional tot allò que fem a Catalunya, és jugar-se-la sense necessitat. 

Rajoy té raó al dir que aquestes eleccions serán per  escollir diputats al Parlament de Catalunya. És clar que sí, uns diputats que decidirán en seu parlamentaria allò que els hagi encarregat el poble català. Les eleccions serán el que vulguin els catalans. Si els catalans volem que siguin plebiscitàries ho serán. 

Les eleccions del mes d’abril de 1931 eren municipals, però el poble espanyol i el català van voler que servissin per a proclamar la República. I així va ser. 

Tanmateix, insistir que són plebiscitàries, és voler que vagin al Constitucional  i quedar-nos sense eleccions?


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
606
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR