e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Febrer de 2016

RESPECTEM EL BREXIT

 VISTOLLEGIT//. El proper 23 de juny es farà el referèndum sobre l'anomenat Brexit, o sia la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Els ciutadans del Regne Unit i només els ciutadans del Regne Unit (és a dir anglesos, escocesos, gal•lesos i irlandesos del Nord) decidiran si volen que el seu estat continuï a la Unió Europea o no. La postura oficial del Govern britànic serà la de defensar la continuïtat en «una Europa reformada». Els membres del Govern tindran llibertat per oposar-se a la línia oficial (a favor de la Unió) i defensar la sortida de la UE. El Regne Unit va aconseguir un acord per tenir un «estatus especial» a la Unió Europea.

Si haguéssim d'aplicar la doctrina espanyola sobre referèndums de separació, Cameron i els seus haurien de sentir cada dia coses com aquestes: «Una part no pot decidir sobre el tot». «Ningú no pot venir a amputar-me la meva part britànica ni la meva part europea. Només puc ser europea sent britànica...». «És una qüestió de sentiments i afectes i història compartida».«Alguns plantegen a Europa un projecte de ruptura». «No hi ha democràcia sense llei. Junts guanyem tots, i separats perdem». «Jo no tinc dret com a Francès a decidir el futur de França sense comptar amb la resta d'europeus». «Aquesta Càmera no pot acceptar un referèndum que té com a objecte liquidar el règim constitucional». «La unitat es recolza en la llei i el deure». «La sobirania europea correspon a tots els europeus perquè no existeixen sobiranies regionals o locals»

«El Regne Unit seria més pobre i sortiria dels tractats internacionals». «No em parlin d'Escòcia. Si Escòcia tingués la meitat de la meitat de les competències de Gran Bretanya, no es prendrien tantes molèsties». 

“Considerem que el Brexit faria que Catalunya busqués la independència amb més energia”. Aquesta és una de les conclusions de l’informe anual “Global Political Risk” que elabora la multinacional financera nord-americana Citi Group. “Demostraria que la UE és més porosa del que sembla, donant esperances a poder-s’hi mantenir quan es separin”, ha apuntat  el director del think tank Carnegie Europe, Jan Techau, en la presentació de l’informe.

La tesi que apunta és que una sortida del Regne Unit de la UE propulsaria en primer lloc la secessió d’Escòcia, a partir d’un segon referèndum “ja anunciat per l’Scottish National Party”. Això “desencadenaria” altres moviments dins l’espai comunitari, i concretament a Catalunya.

No ens hem de preocupar. El procés català està conformat per una sèrie de batalles que també es lliuren davant l'opinió pública mundial. I, ara, l'estudi dels economistes Joan Elias i Joan M. Mateu sobre la bona salut econòmica que tindria un futurible Estat català ha aconseguit impacte a l'agència de notícies econòmiques Bloomberg. L'estudi assegura que l'Estat català tindria una qualificació d'"A ", equivalent a un notable alt i, per tant, en zona d'inversió.

Això mateix és el que ressalta Bloomberg, que Catalunya "recuperaria el seu rating, el seu grau com a zona d'inversió si assoleix un acord d'independència d'Espanya". La qualificació "A " "equipararia Catalunya amb Israel o Corea", exposa.

Tot seguit, ressalta la convocatòria electoral del 27-S i el dèficit fiscal que la Generalitat manté amb l'Estat. "L'economia catalana té la mida de la de Finlàndia o la d'Escòcia", contextualitza també.

Catalunya independent superaria a Espanya, seria entre els països seriosos i sanejats, socialment avançat, etc.

Es normal que Espanya digui el contrari del que diem els catalans i la resta del mon. Estan aterroritzats amb la independència de Catalunya, no saben que fer, incrementen els insults i mentides... I això ens ajuda a que cada cop siguem mes els que decidim sortir d'Espanya i ser lliures.

Gràcies espanyolistes.Gràcies PPSOE. Gràcies C’S. Som i serem del tot lliures gràcies a vosaltres. 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
569
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR