e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Maig de 2017

 PERIODISME DIGITAL//.-Francesc (en llatí: Franciscus) (Buenos Aires, 17 de desembre de 1936), nascut com a Jorge Mario Bergoglio, és el 266è Papa de l'Església Catòlica, el primer no europeu des de la mort del Papa Gregori III l'any 741, i el primer castellanoparlant.

Va resultar elegit el 13 de març de 2013, després de la renúncia al càrrec de Benet XVI, pels cardenals que van votar en el conclave. És el primer pontífex procedent del continent americà. Anteriorment, i després de la mort del papa Joan Pau II el 2 d'abril de 2005, havia estat considerat un dels candidats a Summe Pontífex, moment en què va ser escollit Benet XVI. Exercia d'arquebisbe de Buenos Aires des del 1998, i fou ordenat cardenal el 2001.Escollí el seu nom papal en honor a Francesc d'Assís.

En el marc de la Setmana Santa, fa memòria del testimoni de molts cristians que en nombrosos llocs dels món han estat objecte de persecucions, discriminacions, privacions de la llibertat religiosa e inclús de la vida. Les paraules del papa Francesc: “Avui, en el segle XXI, la nostra Església és una Església de màrtirs”.

Tarragona va acollir  l'acte de beatificacions més gran de la història de l'Església catòlica. El papa Francesc va demanar als cristians que demostrin la seva fe «amb fets». L'emissari de Francesc va recordar «els fills valents» de l'Església i s'oblidâ de les víctimes del franquisme.

Pocs minuts després de les dues del migdia, acabat l'acte de beatificació amb el cant, entre altres, del Virolai, més de 25.000 persones es van desplaçar fins a Tarragona per assistir a l'acte de beatificació més gran de la història de l'Església catòlica, en què es van beatificar 522 persones que van morir durant la Guerra Civil espanyola en una cerimònia que es va expressar  tant en llatí com en català i espanyol.

El papa Francesc  aparegue a les pantalles gegants habilitades al gran escenari en forma d'altar al complex educatiu de Tarragona. Assegut a una gran taula, va fer arribar el seu missatge en espanyol, un discurs que havia estat enregistrat prèviament des del Vaticà. El Sant Pare es va mostrar a prop dels cristians que van estar  a Tarragona. «M'uneixo a tots els participants en la celebració que té lloc a Tarragona en què un gran nombre de pastors i persones consagrades i fidels laics, són proclamats beats màrtirs», va començar. I va assegurar que és màrtir aquell que ha après el sentit «d'estimar fins a l'extrem» que va portar Jesús a la creu. «No existeix l'amor per entregues, l'amor en porcions. Quan s'estima, s'estima fins a l'extrem», va apuntar. El Sant Pare, com han fet els seus predecessors, ha demanat que «s'imiti els màrtirs» en el sentit de «morir una mica per sortir de nosaltres mateixos, de l'egoisme i el benestar, de la peresa i les tristeses per obrir-nos a Déu i als altres, especialment als que més ho necessiten», va demanar.

Les dades exemplifiquen la magnitud de la celebració: 104 bisbes, 8 cardenals, gairebé 1.400 capellans, més de 2.700 religiosos, 4.000 familiars dels màrtirs, nombroses autoritats civils, i més de 300 periodistes acreditats. La cerimònia se celebrà en un gran altar de més de 2.000 metres quadrats  a l’esplanada principal del complex educatiu on es van situar dues grans pantalles gegants. 

Vaig assistir-hi com a periodista, però principalment com a familiar del que fou Manuel Borràs, Bisbe auxiliar del Cardenal Vidal i Barraquer de Tarragona. Ho recordo i faig públic per segona vegada, quatre anys després, demanant als meus lectors, que perdonin la meva insistencia. L’actual BeatMartir, era el meu cosí segon i recordo aquell dia tarragoní amb devoció i agraïment.

Sebastià Barrufet Rialp, cronista transversal

Master Periodisme Digital GLOBAL PRESS.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
481
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR