e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Novembre de 2015

PRIMER LA DUI,DESPRES EL REFERENDUM

 VISTOLLEGIT//. Primer la DUI, després el referèndum. És el més democràtic. I cal preparar la població per aquesta seqüència del procés. Ho avala el Tribunal de La Haia. Mas s'equivoca o s'enganya: La DUI segons La Haia és plenament democràtica!. Mas afirma que una declaració unilateral d’independència és una acte poc democràtic.

Una DUI, Declaració Unilateral d’Independència, és un acte cent per cent democràtic com qualsevol acte realitzat pels representants del poble. Sobre tot si compleix les tres condicions del nostre cas. Primera, que els diputats hagin estat escollits en una contesa electoral en què el principal punt del programa era la transició cap a un estat propi. Segona, que tal voluntat popular hagi estat expressada també per altres mitjans, com la manifestació massiva de l'11-S últim. Tercera, que es faci amb el compromís de sotmetre-ho posteriorment a un referèndum vinculant.

Tot s'ha de dir. Hi ha decisions del parlament que són dubtosament democràtiques per més que els seus membres hagin estat elegits. Quan les decisions dels diputats van en sentit contrari a la voluntat popular expressada a les urnes. Quan el parlament espanyol refusa la voluntat  presentada per tres dipuats del Parlament de Catalunya, sí que podem dubtar de la qualitat democràtica de tal decisió. Si més no el govern espanyol l'hauria de sotmetre a referèndum.

Una declaració unilateral d’independència és un acte més democràtic que un referèndum per a la independència quan aquest es fa sota les lleis i el domini de l’estat del qual  un es vol escindir. I si aquest estat és l'Estat espanyol, les ganties democràtiques són mínimes. Perquè tant les seves lleis com tota la maquinària estatal estaran poderosament posades per a pervertir el referèndum. Si ho han fet en unes simples eleccions semiplebiscitàries, com no ho faran en el moment d’un referèndum decisiu.

No siguem innocents. Un referèndum sota lleis espanyoles serà un referèndum arriscat i amb poquíssimes garanties democràtiques. Un referèndum després de la DUI, sota les nostres pròpies lleis i amb supervisió internacional, serà un referèndum net. Com nosaltres solem fer les coses.

En l'actualitat el Tribunal Internacional de La Haia avala la DUI amb la seva jurisprudència dictaminada en els darrers processos de secessió de Montenegro i de Kosovo: Per si algú en té algun dubte heu de saber que El Tribunal Internacional de Justícia de la Haia en sentència del 22 de juliol del 2010 va concloure:

1 - Que no existeix en el Dret Internacional cap norma que prohibeix-hi les Declaracions Unilaterals d’Independència.

2 - Que en cas de contradicció entre la legalitat constitucional d’un Estat i la voluntat democràtica, preval la segona.

3 - Que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica, quan sigui necessari, la legalitat que sigui vigent.

Aquesta sentencia del Tribunal de La Haia, fa temps que la vaig utilizar per a desenvolupar criteris a favor de la DUI, tanmateix, al veure que ni ERC ni Junts pel Si, ni ningú la mencionava. Només el jutge Santiago Vidal ho va fer, cansat de tanta pèrdua de temps m’he decidit a reprouir afirmacions d’un dels homes més decidits per la nostra independencia, Salvador Molins. 

<Hola, sóc el Salvador Molins de Berga. Una colla de berguedans de la nostra comarca vàrem associar-nos pels volts de l'any 2000 sota el nom de Berguedans per a la independència de Catalunya i vam començar a caminar. El 2004 va pujar el Santiago Espot a Berga per parlar-nos de Catalunya Acció i aquesta organització "CA" va néixer al llarg dels darrers mesos d'aquell mateix any amb l'objectiu de portar Catalunya a la seva Independència en deu anys, o sigui per l'any 2014>. 

Sembla que no sabem desprendens dels lligams amb Espanya. Cal deixar la Generalitat, una institució catalana històrica, però que ara (des de 1978) ja és més espanyola.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
223
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR