e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Febrer de 2015

NO HI VA HAVER CAP MALENTES

 El PP i el PSOE van convidar al Congrés dels Diputats a tots els grups parlamentaris a sumar-se a la proposició de llei que modificarà el Codi Penal referent als delictes terroristes i van demanar  deixar de costat  la discrepància sobre la presó permanent  revisable. 

"Convidem a la resta de formacions  que se sumin a aquest acord, ens agradaria que ningú s'exclogués, que l'única oposició de tots sigui contra el terrorisme. Estem disposats a seguir dialogant", va dir  el portaveu del PP en la Comissió de Justícia, José Miguel Castillo, encarregat de defensar aquesta mesura en l'hemicicle.

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, ha manifestat que el seu partit no vol convertir-se en un simple apèndix d'un acord programàtic entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Espadaler s'ha mostrat disposat a debatre i a fer aportacions, però ha deixat molt clar que no creu en una 'adhesió gratuïta', sinó en una 'suma responsable' 

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias (CDC), ha assenyalat  que espera que el "malentès" que s'ha generat a CiU, després de l'abstenció dels diputats convergents en la votació del pacte contra el jihadisme, es recondueixi. Macias ha dit allò que la federació ha decidit en un temps electoral.

El líder d’UDC i de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, va referir-se  durant una intervenció al programa ‘8 al dia’ a la votació del seu grup a la cambra espanyola sobre el pacte antiterrorista, on CDC es va abstenir, mentre que Unió hi ha va votar a favor. Visiblement enfadat, Duran va desitjar que “tant de bo puguem continuar molts anys junts, però mentrestant lamento que un fet que no s’havia produït mai s’hagi produït ara”, i va afegir: “En parlarem, i espero que hi hagi reconciliació, però són moltes coses”. 

La periodista Pilar Rahola denuncia que el pacte antiterrorista firmat pel PP i pel PSOE <"és franquista i no és democràtic">.  Rahola va fer una crida a que agents polítics i socials llegeixin aquest text que <és un tema  d'"enorme gravetat"> i  va assegurar  que <aquest  "és el moment de regressió democràtica més important des del franquisme pel que fa als drets civils; ni en la pitjor època de l'Aznar es va ficar tant la pota de l'Estat”>. I va concloura:  <“El més immoral, des del meu punt de vista, és que ho fan des de l’amenaça i la por que fa el jihadisme. Estan colant-nos una regressió quant als drets fonamentals.”>.

El pacte que van signar  el PP i PSOE a la Moncloa contra el terrorisme jihadista inclou un paràgraf que desferma les suspicàcies per la seva relació amb el procés català i, en concret, amb el 9-N: "Subvertir l'ordre constitucional, o suprimir o desestabilitzar greument el funcionament de les institucions polítiques o de les estructures econòmiques o socials de l'Estat o obligar als poders públics a realizar un acte o a abstenir-se a fer-ho".

El paràgraf apareix dins la secció Dels delictes de terrorisme, i comença amb una nova definició de "terrorisme", que inclou aquesta excepció detallada més amunt. Després hi apareixen altres excepcions del concepte, com ara "alterar greument la pau pública", o "desestabilitzar greument el funcionament d'una organització internacional", entre d'altres. 

El text, a més, reintrodueix la cadena perpètua amb la incorporació de la polèmica mesura de la presó permanent revisable, una pena privativa de llibertat de duració indeterminada i subjecta a revisió per a casos d’excepcional gravetat que ha estat críticada des de diverses instàncies com el Consell de l'Advocacia Catalana. 

 Per tant, no crec que la votació al Congrés dels Diputats, afirmativa dels diputats d’UDC i d’abstenció de CDC, vagi ser cap malentès. Perquè si aixi fos hauriem d’entendre que CiU no es va llegir el pacte PP-PSOE. I, si ho van fer, no són dignes de representar una part de la societat catalana.

Imatge obtinguda a Google


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
454
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR