e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Març de 2015

NACIONALISTES INDEPENDENTISTES

 El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya ha encarat la refundació del partit posant al davant la justícia social com a objectiu i amb el nacionalisme com a instrument necessari. La refundació culminarà en un congrés que es farà a finals d'aquest any o principis del que ve.

Josep Rull ha reivindicat la feina feta però un cop assolits els objectius ha dit que s'ha de seguir endavant. Afegeix que és un partit que ha d'actuar amb moderació i ha insistit que la formació no és un partit independentista, tot i que la independència és la millor eina per millorar el benestar dels catalans:

"No ens definirem com a independentistes. Nosaltres som nacionalistes catalans. El nostre objectiu és la nació i la nació són les persones concretes d'aquest país."

El coordinador general ha assenyalat per primer cop Podem. Rull diu que en el míting de la Vall d'Hebron que va fer aquesta formació política es va poder copsar "tot l'odi que senten per Mas, per la seva persona," i ha declarat:

"Aquest odi contra Mas és el que farem servir contra ells en la campanya. Amb algú que té aquestes idees, la Via Catalana hauria estat impossible."

Josep Rull també ha enviat un missatge directe a l'estat espanyol després que aquest va anunciar que presentaria un recurs contra la llei d'acció exterior de la Generalitat:

"García Margallo, que no ens vagi a buscar a l'espai sideral, que nosaltres som d'aquí i seguirem sent d'aquí ara i d'aquí a sis mesos i d'aquí a un any, amb una diferència substancial, aleshores nosaltres ja serem una nació entre la resta de nacions lliures del món."

En una entrevista a RAC1, Rull va reiterar que CDC es defineix com un partit "nacionalista" però ha recalcat que no els "molesta gens" que els diguin "independentistes", i  va asegurar  que en el seu programa el 27-S hi haurà una "referència clara, explícita i inequívoca per la independència".

El cas és, però, que la reflexió de Rull d'ahir ha estat aplaudida pel secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, que veu més probabilitats d'entesa entre convergents i democristians de cara a concórrer plegats a les eleccions del 27-S. I en el mateix sentit s'ha expressat la presidenta del Parlament i també membre d'UDC, Núria de Gispert, que en una entrevista a Catalunya Ràdio va dir que el fet que Convergència s'hagi definit com un partit "nacionalista", en comptes d'utilitzar el terme 'independentista', "facilita que CDC i UDC puguin anar juntes".

Rull també ha assegurat que estan molt pendents del debat intern que estan fent a Unió per veure què es plantegen de cara al 27-S i ha reiterat que si l'ANC es presenta a les eleccions "seria una mala notícia". "No podem fragmentar més l'espai sobiranista", ha afegit.

Pel que fa al full de ruta de cada al 27-S que s'hauria de pactar amb ERC i altres partits, el coordinador general de Convergència confia que aquest mes de març CDC i ERC estaran "en condicions de tancar" un acord. El pacte, ha recordat, ha de tenir "voluntat inclusiva" perquè s'hi sumin altres formacions de l'arc sobiranista.

Rull ha expressat el "desig de tenir aquest full de ruta tancat, mínimament pactat", aquesta primavera. S'ha mostrat optimista pel que fa a les negociacions amb ERC i amb la possibilitat que a l'acord s'hi sumin altres forces partidàries de l'estat propi. Ha reiterat que CDC és, com va defensar ahir, una formació "nacionalista", i que la independència és l'"instrument" per aconseguir la "justícia social", que ha de ser l'autèntic objectiu. Tot i això assegura que no els molesta que els anomenin independentistes perquè "defineix una bona part d'allò que som". En aquest sentit, creu que l'escenari després del 27-S és que Catalunya sigui, el 2016, "un país diferent".

Unió no vol la independencia, llavors per què  Convergència vol anar  junts. Els electors no ho entendran. El missatge hauria de ser clar.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
430
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR