e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Febrer de 2015

LES IMPORTANTS MUNICIPALS 2015

 Ho va dir l’ANC, ho han repetit el president Mas i Oriol Junqueras: cal que les municipals del mes de maig siguin com una mena de primera volta de les definitives del 27 de setembre. Si els resultats del maig signifiquen un triomf dels partits sobiranistes, perfecte, si no és així l’esforç que s’haurà de fer de cara al setembre será molt més gran. 

Amb el calendari electoral nítid d'aquí al 27 de setembre, els partits han coincidit en afirmar que, ara, se centraran en les eleccions municipals del 24 de maig. Unes eleccions que, més enllà de la composició dels 947 ajuntaments del país, també determinaran la composició de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. I, si bé les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona tradicionalment han estat controlades per l'actual "bloc del Sí", la de Barcelona sempre havia estat en mans del PSC. Fins al 2011, quan va passar a mans de CiU, encara que de manera precària.

El 2011,CiU va aconseguir 20 dels 51 diputats que formen el ple de la institució. Llavors es va associar amb el PP (6 diputats) per governar-la, però l'acord es va trencar al febrer del 2013, tot just passades les eleccions anticipades al Parlament del 2012. Des de llavors, CiU governa en solitari, amb un acord implícit amb ICV (4) i ERC (2). 

Es va fer oficial  la fusió entre Nova Esquerra Catalana i Moviment Catalunya, dos corrents escindits del PSC en què s’aglutinen noms històrics del partit com l’exconseller  Ernest Maragall, en el primer, o els també exconsellers  Antoni Castells, Montserrat Tura o Marina Geli, en el segon. L’objectiu és articular un nou partit, que vinculi clarament socialisme i sobiranisme, i que tindria com a primer repte les municipals de 2015. 

La posició oficial del PSC en el procés sobiranista ha provocat no poques tensions, dimissions de militància incloses. La direcció nacional de Moviment d'Esquerres (MES) ha aprovat iniciar formalment una negociació per arribar a acords amb ERC i ICV per "arribar a formar candidatures i majories progressistes" a les eleccions municipals del maig. En un comunicat, els dirigents i exdirigents crítics del PSC, han assegurat que deixan la porta oberta "a arribar a acords amb altres formacions d'esquerra".  

Esquerra Republicana (ERC) confía obtenir uns resultats històrics que reforcin el procés i donin resposta al neguit i les il•lusions de la nostra gent. I, per això, ara toca parlar de país, de projectes locals i de política en majúscules. La resta és mala literatura.

L’alcaldable republicà a Tarragona, Pau Ricomà, assegura que es presenta per guanyar les eleccions. Diu tenir un projecte polític on es  pretén activar la ciutat i garantir una major participació ciutadana. Fa un repàs a l’actualitat política i diu que demostrarà amb treball i dedicació que és un bon candidat, contrariant aquells que l’acusen de ser ‘fluix’..  

La CUP de Tarragona, després del comunicat previ a l'assemblea de Guanyem en què anunciaven les seves línies vermelles per a la confluència i que les negociacions no hagin arribat a bon port, tiraran endavant i es presentaran a les eleccions municipals amb el seu programa. Ho volen fer, però, a partir d'assemblees i d'aglutinar persones i organitzacions «amb un projecte obert, participatiu i definitivament rupturista».  

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, espera que durant l’any 2015 els ciutadans, entre d’altres coses, puguin presenciar  l’evolució d’importants projectes per a la ciutat. Hi ha tres punts als que hi dedicarà força atenció: les primeres obres dels Jocs Mediterranis del 2017, el projecte d’urbanització d’IKEA i que el mercat central pugui estar acabat durant la primavera. 

Personalment,  penso que l’alcalde Ballesteros és un dels millors valors del PSC. Tot i que a diferència del socialisme oficial català, he llegit que Ballesteros opina que el PSC hauria de trencar els lligams amb el PSOE. Estic segur que aquest desitg será realitzat molt aviat.

 

Imatge obtinguda a Google


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
461
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR