e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juny de 2015

L'ANC MANIFESTA LA SEVA TRANSVERSALITAT

 El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha garantit  que l'Assemblea 'mai' abandonarà la seva transversalitat ni es posarà al costat d'una part del sobiranisme. 'El dia que l'ANC defensi a una part deixarà de ser l'ANC', ha subratllat Sánchez, però, ha demanat que les seves paraules no s'interpretin com una resposta a la proposta que els va llançar el president de la Generalitat. Sí que ha advertit que 'no és fàcil' d'acceptar, perquè en el debat intern hi ha opinions molt divergents. <Espero que sota la meva responsabilitat mai juguem a alimentar una part. Però ens hi deixarem la pell per exigir que ningú defensi la seva part per sobre del tot', ha indicat Sánchez>. El president de l'ANC ha assegurat que la decisió que acabi prenent l'Assemblea serà coherent amb aquesta màxima i mantindrà la transversalitat i pluralitat que l'ha caracteritzat des del seu naixement.


Sánchez ha anat donant pistes sobre l'opinió que li mereix la proposta d'Artur Mas, tot i que ha remarcat en totes les ocasions que no estava responent el president. Ha explicat per exemple que 'les entitats no han de substituir els partits polítics', que l'ANC 'no defensarà només a una part' de l'independentisme i que 'no és fàcil' d'acceptar una proposta que genera opinions divergents en el sí de l'Assemblea.

 La resposta al president, però, no arribarà de manera immediata. El president de l'ANC ha explicat que no es precipitaran ni prendran una decisió 'amb presses'. 'L'ANC buscarà que la resposta sumi i entre el 'sí' i el 'no' podem trobar moltes gradacions', ha indicat. Tant l'ANC com Òmnium Cultural i l'AMI prendran una decisió de forma autònoma, però l'objectiu és coordinar posteriorment la resposta per fer-la arribar al president de la Generalitat. 

Artur Mas va trucar a Jordi Sánchez una hora abans de presentar públicament la seva proposta -el president no va fer el mateix amb Muriel Casals. El president de l'Assemblea va rebre l'oferta amb 'incredulitat', però hi va veure 'sinceritat'. 'Podem estar d'acord o no amb les formes. Podem dir que ens hagués pogut reunir i parlar-ne abans per debatre-ho entre els òrgans de direcció. Podem dir que junts sumem més o que separats sumem més. Podem dir-li que ara és el moment de fer aquest debat o que aquest debat ja el vam fer i que això és una OPA. Però jo, com a president de l'ANC i particularment com a Jordi Sánchez crec que la invitació del president és sincera, que vol que aquest país guanyi', ha destacat.

Les 'turbulències' del procés sobiranista s'han fet evidents en alguns dels partits polítics. L'últim exemple ha estat Unió Democràtica de Catalunya. 'Veig aquí a Antoni Castellà. Agrair-te molt sincerament el que heu fet perquè a ningú li agrada trencar la família i el que ha fet la gent d'UDC és en part trencar la família per lleialtat a un país, a un projecte', ha opinat. Amb Unió però també amb ICV i la resta de partits que no estan en contra de la independència, Sánchez ha subratllat que s'haurà de treballar de forma conjunta després del 27-S per configurar el futur estat català.

Sánchez ha negat que la ciutadania hagi perdut la 'il•lusió' pel procés sobiranista, però ha reconegut que ni els partits ni les entitats 'han estat a l'alçada' els darrers mesos. 'Probablement no hem fet els deures que ens pertocava i hem deixat de mobilitzar la gent', ha lamentat. Tot i això, queda  temps 'suficient' per tornar a recuperar la part d'il•lusió que s'hagi quedat pel camí i per 'omplir' l'Avinguda Meridiana el proper 11 de Setembre, primer dia de la campanya electoral.

Sobre la proposta de Mas, Jordi Sanchez ha deixat molt clar que: 'Entre el sí i el no podem trobar moltes gradacions'. M’agrada la seva templança i serenitat. Són la gent que necesita Catalunya per aconseguir la tant desitjada REPÚBLICA CATALANA

 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
593
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR