e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Desembre de 2015

LA VOLUNTAT DELS CIUTADANS

 VISTOLLEGIT//.La Cort Suprema de Justícia Internacional de La Haia avala la independencia de Catalunya.

Cal tenir molt present que Catalunya no vol fer res que no sigui normal en les societats avançades. Només cal recordar la definició que fa la Carta de les Nacions Unides sobre la Cort Internacional de Justícia , CIJ , de ser el principal òrgan judicial principal de l'ONU, és l'encarregat de decidir d'acord al Dret Internacional les controvèrsies d'ordre jurídic entre els Estats i d'emetre opinions consultives respecte a qüestions jurídiques que poden ser-li sotmeses per òrgans o institucions especialitzades de l'ONU.  

Recordem la norma establerts de caire internacional:

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia sobre declaració unilateral d'independència.

El dijous 22 de juliol de 2010, la Cort Internacional de Justícia va emetre el seu dictamen consultiu, que l'any 2008 li havia sol•licitat l'Assemblea General de les Nacions Unides, sobre si la declaració unilateral d'independència formulada per les institucions provisionals de l'administració autònoma de Kosovo era conforme al dret internacional. 

La Cort va decidir que no existeix en Dret Internacional cap norma que prohibeixi les declaracions unilaterals d'independència. Però no es va limtar al cas KOSOVO. També va fer una declaració:

"Declarem que en una societat democràtica, a diferència d'una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica quan sigui necessari, la legalitat vigent".

Per unanimitat va considerar que tenia competència per contestar la sol•licitud de dictamen consultiu que se li havia fet. 

Va considerar que la declaració d'independència de Kosovo, realitzada el 17 de febrer de 2008, no va violar el Dret internacional.

NORUEGA, ISLANDIA, FINLANDIA, ESTONIA, LETONIA, LITUANIA, POLONIA, BIELORUSIA, UCRANIA, MOLDAVIA, ARMENIA, GEORGIA, ALBANIA, HUNGRÍA, MACEDONIA, IRLANDA, ESLOVAQUIA, CHEQUIA, ESLOVENIA, MALTA, CHIPRE, ISRAEL, CROACIA, BOSNIA-HERZEGOVINA, MONTENEGRO i KOSOVO.

Són nous Estats sobirans que. Només a Europa, han aconseguit la independència durant els segles XX i XXI.

Catalunya será independent si la majoria de cataláns axí  ho volen i ho manifesten a les urnes. Com que una consulta referendaria no ha estat posible, les urnes, el 27S, serveixen per conèixer la voluntat dels catalans. Europa i el món sancer ho veuran clar i així será.

Els del PPSOE fan servir sovint el tema del respecte a la llei per impedir que els ciutadans de Catalunya puguin manifestar allò que volen. Es refereixen a la Constitució de 1978, redactada i aprovada sense haver superat la situación anòmala creada amb 40 anys de dictadura després d’una guerra civil, tanmateix obliden les lleis que ho permeten. A ells els va molt bé el Règim de 1978, nefast per Espanya i Catalunya.

Les Nacions Unides ja van manifestar que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental i universal de tots els pobles, vigent en dret internacional a partir de la Carta de les Nacions Unides del 1945 i expressament proclamat en els Pactes Internacionals de Drets Civils i Polítics del 1966, que va entrar en vigor el 1976, i que en el seu article 1er. diu: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret poden lliurement determinar el seu estatut polític i el seu desenvolupament econòmic, social i cultural”.   

A les eleccions generals españoles del 20-D hi ha una formació política (PODEMOS) que proposa un Referèndum a Catalunya. Gràcies i benvingut sigui el Referèndum. Estarem encara més carregats de raó.

Però no caldria, les eleccions del 27-S van donar una majoria als independentistas: 72 diputats del 135 i el 48% del 77% de participación. I això no és tot. Dels municipis catalans per la independencia (AMI) 920  (96%) van votar a favor d’una  moció sobre la independencia. 

L'ANC i Òmnium Cultural,  abans de  les eleccions del 27S, van mobilitzar  milions de persones en deu mobilitzacions temàtiques a tot Catalunya, com actes de precampanya abans de la manifestació a l'avinguda Meridiana de Barcelona en la Diada i abans dels comicis.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
649
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR