e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Gener de 2015

LA REFUNDACIO DE CDC

 El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha anunciat un Consell Nacional extraordinari al febrer per “refundar” el partit, amb l’objectiu d’aconseguir la “corrupció zero”. “Aquest és el nostre compromís, la nostra determinació”, ha dit, a més d’assenyalar que els eixos nacionals i socials seran els altres dos principals objectius del partit.

 

D’altra banda, el dirigent de CDC ha reconegut que el full de ruta “no està definitivament consensuat, ens queda feina. Si el full de ruta és de construcción sòlida, donarà molta confiança a la gent i permetrà ampliar la majoria del sí a la independència. Per això és tan important pactar bé”. També ha explicat que “ens hauria agradat plantejar les eleccions en termes diferents per facilitar les coses davant la comunitat internacional, per tant els hi haurem d'explicar molt bé, ajudar-los a llegir el resulta 

La confessió de l'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, sobre una quantitat de diners no declarats, ha obert un nou front al carrer Còrsega després de l'elecció de Josep Rull com a nou coordinador general de CDC. Les reaccions a les files convergents han estat vàries però en una mateixa línia: 'xoc', 'inadmissibilitat' i necessitat de 'refundació'.

 

La recepta de Vila: 'no idealitzar cap lideratge'. El conseller que ha fet unes declaracions més dures davant la informació sobre Pujol, ha estat  Santi Vila. El responsable de territori i sostenibilitat de la Generalitat catalana, ha titllat 'd'inadminissible' el comportament de l'ex-president i ha considerat que la 'idealització' de la seva figura ha estat 'exagerada'. La primera lliçó que se'n pot extreure, segons Vila, és 'no idealitzar cap lideratge', en especial 'quan és molt messiànic'. A més també ha afegit que resulta 'xocant' la notícia, sobretot  tractant-se del president Pujol que 'sempre incorporava una reflexió ètica i moralitzant' en els seus discursos.

 

Per la seva banda, el conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat 'atònit' i 'sorprès' davant la confessió de Pujol. La notícia va ser 'un cop', segons el conseller, que ha fet aquestes declaracions a la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2013, per part de la Cambra de Comerç. Mas-Colell però, s'ha afanyat a desvincular  aquest cas del procés sobiranista, i ha assegurat que no hauria d'afectar a les negociacions sobre el finançament ni la consulta. El repsonsable del departament d'economia també ha recamarcat que en aquests moments 'és vital  la coherència del govern català, remetent-se així al que 'digués o pogués dir el president Mas'.

Per la seva banda, el conseller de presidència, Francesc Homs, ha dit  en declaracions als periodistes que CDC 'prendrà decisions pertinents en les properes hores o dies'. Homs ho ha assegurat després de la reunió del nou comitè executiu d'aquest matí, i ha afegit que l'estat d'ànim del partit és 'una barreja de tristor i desolació'.

La primera reacció al comunicat de Pujol va ser la del president de la Generalitat Artur Mas l'endemà de la notícia: 'es van fer coses bé, algunes molt bé, i altres que no es van fer bé i fins i tot malament, també al nostre país'. En aquest sentit, Mas va apostar per mirar endavant  i 'fer un país que tingui molts més actius que passius i, en definitiva, una Catalunya millor que  l'aconseguida fins ara'.

En la mateixa línia, però més contundent, Josep Rull, nou coordinador general de CDC,  va demanar 'tancar una etapa i obrir-ne una de nova', i va apostar per la 'refundació' del partit en la cloenda de la XXXIIa  Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC, a Sant Esteve de Palautordera.

 

Rull va dir que malgrat li semblava 'trist haver de tancar una etapa així', 'Catalunya està per sobre de tota persona per rellevant que hagi estat'. Després d'aquesta reflexió el nou número dos de CDC també va demanar en una entrevista a RAC1, que Pujol 'doni explicacions'. 

Espero que la voluntat dels actuals dirigents de CDC no topi amb la força del passat. 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
760
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR