e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Març de 2017

LA PERLA VERDA DEL MARESME

 PERIODISME DIGITAL//.- El Maresme és una de les grans hortes del país, rica en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró.

Els municipis que participen en aquestes Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt  i Vilassar de Mar.

Amb l'arribada de la primavera, els pèsols tornen a ser protagonistes de la cuina del Maresme. 4 municipis: Caldes d'Estrac, Mataró, Cabrils i Sant Andreu de Llavaneres ja ho tenen tot a punt per començar a promocionar el consum d'aquest producte que s'ha guanyat el sobrenom de "la perla verda del Maresme". Per tal de difondre les activitats i els menús que s'han programat a cada municipi, el Consorci de Turisme Costa del Maresme i el Gremi d'Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme han editat el fullet: "La cuina del pèsol del Maresme”.

La cuina del pèsol del Maresme ofereix un circuit gastronòmic per 4 municipis de la comarca amb força tradició culinària a l'entorn del pèsol. Ja sigui com a plat principal o com a acompanyament, el pèsol és un dels ingredients que agafa protagonisme tant a la cuina tradicional com a la cuina moderna.

Aquest any, l'oferta és força variada: Caldes d'Estrac (del 10 de març a l'1 de maig) celebra la XII pesolada. 14 bars i restaurants del municipi ofereixen a la seva carta plats elaborats amb pèsol de la floreta.

Mataró (del 13 de març al 30 d'abril) promociona els pèsols amb sèpia i patates dins les IX jornades gastronòmiques. Hi participen 23 restaurants.

Cabrils (del 13 de març al 30 d'abril) celebra les IV jornades del pèsol a l'entorn del pèsol de la serralada. 13 establiments de restauració presenten les seves ofertes culinàries

Sant Andreu de Llavaneres aposta pel pèsol garrofal en la VII festa del pèsol (22 i 23 d'abril) i en la VII Mostra gastronòmica del pèsol de Llavaneres (de l'1 d'abril a l'1 de maig). Hi participen 13 restaurants.

Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol del Maresme 2017 Arenys de MarArenys de MuntArgentonaCabrera de MarCabrilsCaldes d'EstracCalellaCanet de MarEl MasnouMataróMontgatPineda de MarSant Andreu de LlavaneresSant Cebrià de VallaltaSant Pol de MarSant Vicenç de MontaltVilassar de Mar. Vine a degustar la "perla verda" maresmenca!.

En anys anteriors he tingut el plaer de visitar algún d’aquests municipis i us ho recomano.

Sebastià Barrufet Rialp, cronista transversal

Master en Periodisme Digital


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
236
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR