e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Novembre de 2014

LA DUI ES JNEVITABLE

 La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, està convençuda que la consulta se celebrarà el 9 de novembre però alerta que, si no es produeix, el Govern d'Artur Mas no estaria legitimat per continuar el seu mandat i hauria de convocar eleccions. "Aquest procés serveix perquè surti tot", assegura en referència al cas de l'expresident Pujol. "Sempre hem dit que la independència ha de servir per fer net". 

La consultora nord-americana IHS avisa que una declaració unilateral d'independència de Catalunya podria disparar el deute de l'Estat al 116,4% i forçar un nou rescat. En un informe titulat 'Catalunya: possibles implicacions d'una secessió d'Espanya', el consultor en Economia Global i Financera Brian Lawson diu que la independència de Catalunya podria tenir un efecte 'contagi' al País Basc i que 'la fragmentació provocaria un gir en les recents millores de ràting i podria causar una crisi de finançament, forçant el país a tornar a demanar suport de la UE/Troika'.

 

 Amb tot, Lawson assegura que el govern català intentarà evitar una sortida hostil d'Espanya, amb més autonomia federal o independència fiscal, o amb un procés de separació negociat més lent i ordenat com a escenaris més probables', diu l'informe d'IHS. La consultora destaca que el risc que ERC guanyi les eleccions i declari la independència unilateralment és ara significatiu.

 

L'informe destaca el pes econòmic i fiscal de Catalunya dins de l'Estat espanyol, i diu que en cas d'independència, el deute espanyol podria pujar fins al 116,4% del PIB. A més, assegura que la fi de les transmissions fiscals entre autonomies podrien incrementar els problemes de finançament de comunitats com Andalusia, Castella la Manxa i Extremadura que necessitarien més suport del govern central. 

 

La Declaració d’Independència és la porta i el passadís que transforma el Procés d’Independència de Catalunya de ser considerat un afer intern d’Espanya a ser considerat un afer de l’escena internacional obrint-se així la possibilitat de ser reconegut i acceptat per diferents països o per la comunitat internacional en pes.

 

La Declaració d’Independència és un pas necessari i urgent en la situació de com estan les coses ara mateix en aquest nostre procés d’independència, i en el cas de la seva concreció farà els efectes d’una veritable, urgent i ràpida vacuna per a prevenir tot tipus d’agressió, atac o imprevistos que de donar-se poden fer-nos mals i procurar-nos dificultats que no ens convenen. D’on poden venir aquests atacs o imprevistos? : Col•lectius de diferents tipus, clans, lobbys, i  la nostra mateixa classe política.

Per tant, Ara toca! Unir-nos per declarar  la Independència. És obvi, cau pel seu pes perquè cal, per la determinació necessària que tenim de fer-ho, i per la unió de molts en aquesta voluntat pràctica. Naturalment, s’haurà de donar la cara i fer el gest dia a dia. Caldrà escampar a tort i a dret aquesta idea, aquesta consigna i transformar-la  en  voluntat efectiva i en compromís. Passar de la idea al compromís.

Tot està més que controlat, serà el poble el que farà neteja i serà el poble qui forçarà la independència i no trigarà gaire, ara el que toca és fer la DUI i ja no és hora no sols de dir-ho i convèncer sinó que és hora de fer-ho. La DUI és un pas molt important, el més important de tots els  realitzats al llarg de 300 anys.  

La Llei de “PUNT I FINAL”

Des del moment present  queden anul•lades per als catalans totes les lleis i decrets espanyols i queden sense efecte les decisions del Govern Espanyol, del Parlament Espanyol, de la Judicatura Espanyola i naturalment també del TC Espanyol. A partir d’ara tots els ciutadans de Catalunya estaran subjectes a les lleis que emanin de les institucions catalanes, fins ara autonòmiques, també resten vigents totes les lleis en règim de  caràcter interí i temporal fins que el Parlament i Govern Català les vagi renovant i posant al dia. 

 

Axí comença a caminar  l’Estat Català recuperat.  


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
759
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR