e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Desembre de 2015

LA CORRUPCIO HAURIA D'INFLUIR

 VISTOLLEGIT//. El debat del 7D ha suposat una fita en la vida política del país, Soraya Sáenz de Santamaría, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias van lluitar pel vot per als seus partits el 20D. L'absència de Rajoy va marcar  la intervenció inicial. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias va aprofitar les seves primeres paraules per  referir-se al Presidene del Govern: "Saludo Mariano Rajoy, que ens veu des de Doñana". Per la seva banda, Soraya Sáenz Santamaría va destacar que el PP és "un equip" i va insistir que "el PP és un equip ampli amb un líder segur".

Un dels temes que més atenció va suscitar va ser la corurrupció, amb menció explícita a Luis Bárcenas. Albert Rivera va aprofitar l'oportunitat per treure una portada amb els papers de Bárcenas i assegurar que Rajoy no ha estat present per l'extresorer. Iglesias va recordar  el ''sigues fort' i  ho va retreure  a Soraya Sáenz de Santamaría. Ella va fer al•lusió al cas Moneder: "Moneder, paga"

El PSOE ha traslladat les línies generals de la seva campanya per a les eleccions del 20 de desembre amb l'accelerador trepitjat a fons, elevant el to i acusant directament el líder del PP, el president Mariano Rajoy, d'haver-se lucrat amb diners procedents de la corrupció. Malgrat que el cap de l'Executiu ni tan sols està imputat, el número dos dels socialistes, César Luena, ha evitat la paraula presumpte, donant per segur que ha incorregut en comportaments delictius. “Rajoy ha sigut un més dels que s'han repartit el botí”, en referència als suposats sobresous. 

El principal partit de l'oposició es mostra molt escèptic amb les enquestes que el situen lluitant pel segon lloc amb Ciutadans, però al mateix temps reconeix que necessita activar una precampanya fins ara eclipsada pel conflicte territorial a Catalunya i els atemptats gihadistes a París. El seu missatge central és que només el PSOE pot vèncer el PP i provocar un “canvi” a Espanya. Ciutadans, sol assenyalar el seu líder i aspirant, Pedro Sánchez, no és més que “les noves generacions del PP”, i si pot, el seu candidat, Albert Rivera, pactarà amb els conservadors, com ha fet en diverses autonomies. Podem, mentrestant, ha perdut impuls. 

“Els socialistes som l'únic partit que tenen un projecte alternatiu amb capacitat de guanyar el PP. Pedro Sánchez és l'únic que pot guanyar Mariano Rajoy. Som l'única alternativa d'esquerres davant les dretes”, va argumentar en referència al PP i Ciutadans el secretari d'Organització, que també va donar a conèixer el lema de la campanya: 'Un futur per a la majoria'. 

El diputat del PP Pedro Gómez de la Serna i l'ambaixador d'Espanya a l'Índia, Gustavo de Arístegui, han cobrat comissions milionàries per aconseguir contractes per a diferents empreses a l'Àfrica i Llatinoamèrica, segons publica 'El Mundo'. En declaracions a RNE, De la Serna ha desmentit aquesta informació i l'ha atribuït a un excomercial de la seva consultoria, contra el qual ha assegurat que ha interposat quatre denúncies per extorsió.

Segons la notícia d''El Mundo', Arístegui (ara ambaixador, però diputat pel PP des del 2000 fins al 2011) i De la Serna comparteixen una marca, Votar Lassen, a través de la qual han aconseguit contractes públics per a empreses espanyoles. Entre aquests contractes hi hauria el de dues grans obres per a Elecnor a Algèria. Per aquest negoci haurien cobrat 737.000 euros en comissió més 15.000 euros mensuals. A més, Votar Lassen cobrava entre el 2% i el 5% de totes les adjudicacions aconseguides.

De la Serna ha assegurat que es defensarà contra el "perjudici comercial" al seu despatx i el "perjudici reputacional" que pateixen tant ell com el seu partit en plena campanya electoral de les generals del 20-D. També ha recalcat que les informacions també perjudiquen una empresa espanyola --Elecnor-- que està participant en "projectes molt complexos" i desenvolupa una activitat internacional "amb tota legitimitat".

I tu més afirmen, però són iguals.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
611
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR