e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Agost de 2015

JUNTS PEL SI PER ARRIBAR A TOT L'ELECTORAT

 La candidatura transversal del sobiranisme català:  CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil,  amb el cantautor Lluís Llach, cap de llista per Girona, i el de l’economista Germà Bel, que lidera la de Tarragona, s’hi va sumar el també economista Oriol Amat, que ocuparà el número set per Barcelona com a independent en la llista liderada per Raül Romeva, que  va confirmar públicament que Eduardo Reyes, president de Súmate, ocuparà el sisè lloc.

Els estrategs de CDC tenen detectat que la captació d’indecisos cap al projecte sobiranista ha de venir marcada per la “reducció al màxim” de les incerteses de la transició. Per això s’ha buscat, per al número set per Barcelona, l’economista Oriol Amat -fins al mes passat conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)-, defensor de la viabilitat econòmica de la independència. “Si les coses es fan bé, Catalunya pot ser com Finlàndia, Dinamarca o Àustria”, defensava al setembre en una entrevista.

Junts pel Sí va aconseguir  sobrepassar els 13.500 suports ciutadans que es van proposar aconseguir els organitzadors de la campanya Fes-te candidat pel sí. Són cent suports per a cada escó que hi ha a la cambra catalana, amb l'objectiu de visualitzar tota la gent que hi ha al darrere i que dóna suport al procés d'independència de Catalunya.

Els organitzadors han optat per continuar engrossint el nombre d'adhesions fins a arribar als 40.000. Es tracta del nombre de voluntaris que van participar en la consulta del 9-N un cop l'executiu català va optar per transformar el que havia de ser una consulta d'autodeterminació en un procés participatiu sobre el futur de Catalunya.

Emmirallar totes dues dates, el 9-N i el 27-S, o, si es vol, remarcar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, tal com ha reiterat el president Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, és també un dels objectius d'aquesta campanya, que estarà dirigida pel conseller de la Presidència en funcions i membre de l'executiva de CDC, Francesc Homs; el diputat i secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, i el director de la campanya Ara és l'hora de l'ANC, Oriol Soler.

De moment, el comptador d'adhesions estarà obert fins al 28 d'agost, data en què es posarà fi a la campanya, que es va iniciar durant l'acte de presentació dels independents que formen part de la llista Junts pel Sí. Es va obrir el registre i des de llavors els ciutadans s'hi inscriuen amb nom i cognoms i faciliten un correu electrònic i el DNI. Un cop fet el registre, l'adhesió només queda validada quan la persona inscrita respon el correu enviat pels organitzadors. Aquests passos serveixen per verificar la inscripció. El registre, a més a més, passa un segon filtre que consisteix a repassar els noms inscrits per evitar aquells que puguin ser ofensius, confusos o burlescos.

La campanya no quedarà circumscrita a l'àmbit digital, sinó que també s'instal•laran parades en actes festius al carrer durant tot el mes d'agost. La participació i la mobilització ciutadana són dues característiques que tindrà la candidatura Junts Pel Sí, i a aquests dos factors dedicaran els esforços. Ara la feina dels directors de campanya és acumular mans que després puguin ajudar en els actes electoral per afrontar el 27-S.

CDC i els republicans estan enllestint un pacte per escrit que té intenció de concretar al màxim les àrees de Govern de què disposarà cadascú amb un repartiment del 60% per als nacionalistes i un 40% per a ERC. La presidència de la Generalitat serà per a Artur Mas, i la vicepresidència la designaran els republicans. “Hi haurà molts canvis respecte a les cares actuals”

Al Parlament,  a l’hora de votar a favor del procès cap a la independencia, els diputats de la llista JUNTS PEL SI no serán els únics de fer-ho. Hi haurà una majoria molt qualificada. Diputats d’altres candidatures també voldran guanyar.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
594
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR