e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Maig de 2015

JOC BRUT DE CARA EL 24M

 El ministre espanyol d’Educació, José Ignacio Wert, intenta de nou tocar la immersió lingüística a les escoles de Catalunya. Wert ha presentat a través de l’advocat de l’Estat un recurs davant el contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la resolució de la Generalitat que regula les normes de preinscripció en la matrícula als centres escolars públics. L’objectiu és que es repeteixin les inscripcions perquè el formulari no inclou una casella en què les famílies puguin elegir el castellà com a llengua vehicular en l’ensenyament.

Prat de la Riba deia: "Tenir els ajuntaments és tenir també Catalunya. Renovar la vida de les corporacions municipals, deslliurar-les de l'esclavitud de la vella política, fer-hi arribar la primavera de la nostra renaixença que vivifica i fecunda i regenera, és renovar i deslliurar i fecundar tot Catalunya".

És cert que les eleccions municipals tenen la seva especificitat. Reconeixem que els problemes de cada municipi i les possibles solucions tenen un alt grau d'importància a l'hora de votar per una o altra candidatura... Ara bé, aquestes eleccions no les podem considerar com un parèntesi obligat dins del procés d'independència, ans al contrari, cal convertir-les en una etapa més dins d'aquest procés. 

 L’atac del PP sota la figura de Wert a la llengua i l’ensenyament a Catalunya, no té altre objectiu que “dividir la societat catalana per la llengua, trencar la cohesió social i la bona convivència que hi ha actualment a Catalunya al voltant d'aquesta qüestió.”.  “La Razón”, en base a una enquesta ridícula i de credibilitat zero, deia a la seva portada haver trobat les proves de l’adoctrinament a les aules catalanes, el seu director, Paco Marhuenda, que empastifa a cor que vols i amb total comoditat  des del seu diari que llegeixen quatre gats a Catalunya, en nom de la pluralitat col•labora amb el seu granet de sorra al joc brut d’Espanya.

El periodista d'El País, Ernesto Ekaizer, va explicar  a Catalunya Ràdio la intervenció del ministeri de l’Interior en el procés català i assegura que té un departament dedicat al tema i a manipular l’opinió pública i judicial amb el cas Pujol. Afirma que hi ha malestar a la mateixa UDEF per la instrumentalització del ministre i del seu número dos, Eugenio Pino, de les declaracions de De La Rosa i Victòria Àlvarez, per aconseguir tenir “patent de cors” en la investigació del cas Pujol. El periodista també ha insistit que el “Moragas Gate” és una realitat i és important perquè revela que el cap del gabinet del president Rajoy està implicat  fins a les orelles amb el joc brut i per últim ha demostrat que en la operació hi ha implicada fins i tot l’agència EFE.

Ekaizer ha afirmat que la notícia de la investigació de l’expresident Jordi Pujol de Liechtenstein forma part d'una campanya del ministre Fernández Díaz, que a través d’EFE ha difós una notícia falsa perquè és Espanya qui ha demanat la informació a Liechtenstein, però que "la policia espanyola ha presentat la investigació com a investigació independent" i això és “una maniobra política”, ha dit el periodista que ha afegit que l'Estat ha utilitzat la notícia per "tapar" la imputació d'Acebes. En aquest sentit Ekaizer ha ridiculitzat a El Mundo per sortir amb una portada vuit dies després que la fes per la mateixa notícia.

Espanya no sap perdre, ni tant sols reconeix la democràcia com a eina de debat polític. Això és Espanya, mai vol perdre, sempre vol guanyar i per aconseguir-ho estan disposats a tot. Abans era la violència ara l’asfixia econòmica, les mentides, una justícia polititzada, i una policia i uns serveis secrets que tenen via lliure per intentar rebentar el procés, i el més fort és que ens ho diuen a la cara, com fa el periodista Zarzalejos en la seva columna digital.

Ho he escrit moltes vegades i avui ho repeteixo: No tindrem independencia sense ruptura.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
659
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR