e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Setembre de 2015

HO REITERO, UNA DUI ES INEVITABLE A CATALUNYA

 Tot i que a les eleccions del 27S, el Bloc del SI va aconseguir

1.948.335  vots i el Bloc del NO 1.593.885, l’espanyolisme segueix negant la major. Cal una DUI perquè a més a més…..  

El ministre d’Exteriors, García Margallo, respecte a la possibilitat d’un acord per a un referèndum d’autodeterminació ha assegurat que “la sortida de Catalunya d’Espanya seria necessàriament una declaració unilateral d’independència”, perquè “la Constitució espanyola té dos articles, i només dos, la resta és literatura: L’article 1.2 diu que la sobirania pertany al poble espanyol en el seu conjunt, i per tant la secessió d’un territori hauria de ser aprovada per tots els constituents, i l’article 2 que diu que la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comú i indivisible”.

Per tant, segons Margallo, al contrari del que passa a Escòcia, “no és possible un referèndum pactat” a Catalunya, i no ho és ni a la Constitució espanyola ni a cap altra constitució escrita presents i pretèrites”. El ministre ha reiterat que “no hi té cabuda una secessió pactada” i qualsevol secessió partiria d’una “declaració unilateral d’independència” la DUI.

Mentre preparem les Estructures d’Estat, preparem i executem la Primera decisió de l’Estat Català Independent: Restituir els vots perduts d’aquest 27S i sumar-hi la “GranTupinada”, els 200.000 electors a l’estranger que no han pogut fer valer el seu dret a vot per obstacles dels serveis de correu espanyols ; no ens podem permetre no comptabilitzar aquests vots. És de justícia i responsabilitat fer-ho.. Cal fer el possible per recollir i demostrar aquest vot escamotejat. No ens fa por el resultat. De moment, fins que no es demostri el contrari, hem de prendre “decisions d’estat”, concretament la següent:

 

Sumant els vots de “Junts Cup els vots perduts per correu  tenim el 52,62 dels vots favorables a la Independència. Majoria absolutíssima en vots. 

Tanmateix, el que va començar el Poble ho haurà d’acabar el Poble.  Caldrà que fem una forta pressió i segurament sortir al carrer per precipitar la DUI. Si no ho fem se’ns vendrán com recentment ha passat  a Grècia. Faran un pacte traïnt Catalunya i Déu o la Historia ens lliurin d’un “ja està fet” o un “no us preocupeu que ja us ho hem ben arreglat” “dormiu tranquils.

Haurem de tancar el procés trencant amb Espanya i la Generalitat autonomista. Com més aviat millor!, segons afirma Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre d’UPDIC, soci de l’ANC i soci d’ÒMNIUM. De catalans valents no en falten. Per exemple, Josep Lluís Carod-Rovira ja no és militant d'ERC, però no està desvinculat de la política, segueix de manera activa el procés català i no tanca la porta a tornar-hi si el país ho necessita.

Va començar a fer política per ideologia, per enderrocar el franquisme, i  malgrat que no ha pogut presidir el país, dels 113 membres de l'Assemblea de Catalunya és el que ha arribat més lluny. Tornar a la primera fila no és una de les seves prioritats ara, però no ho descarta. Si hi hagués algun tipus de situació singular a Catalunya que requerís mesures d'emergència o d'unitat nacional suprapartidistes". 

Recordó el que va escriure sobre el cas del vol Barcelona-Dusseldorf : “El país  políticament, no existeix. No és cap estat, no surt en cap mapa. I en el monument que s’alça en terra occitana, la inscripció que fa memòria del gran trasbals és escrita en francès, alemany, espanyol i anglès, però no en català. Els nostres morts no existeixen, només són vius en el nostre record. Els catalans, fins i tot per a morir, necessitem un estat, per a continuar vius a la memòria d’algú. Un dia ens permetrem el luxe de sufragar un nou monument que no margini, sinó que incorpori, la llengua de les víctimes d’aquesta tragèdia, víctimes que, finalment, hauran recuperat la identitat. Carod és un català que no oblidem.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
349
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR