e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Febrer de 2016

HI HA GAT AMAGAT

 VISTOLLEGIT//. L'acord assolit entre el PSOE i Ciutadans no entrarà en vigor. De moment. El PP i Podem el boicotejaran, impedint la investidura de Pedro Sánchez. El PP el va qualificar de " fatxenda " i el partit de Pablo Iglesias va interrompre la negociació amb el PSOE, per incompatibilitat entre el pacte i el seu  programa . " Podem menteix i ho sap " , va respondre Antonio Hernando , portaveu socialista. El PP i Podem, al desatendre les trucades de Sánchez i Rivera, es neguen a participar  en una segona Transició.

No era això el que tenien previst Sánchez i Rivera. Amb la màxima solemnitat possible , els dos polítics van signar un document de 66 pàgines que els seus equips de negociadors van acabar de matinada. Tots dos traspuaven satisfacció i no menys els munyidors de l'acord , que van ser saludats pels dos líders amb gran calidesa. " Bona feina " , es va sentir dir a Rivera mentre estrenyia mans. Els discursos dels dos joves polítics pretenien donar al moment de la signatura i als seus posteriors discursos uns tints èpics i amb afany de transcendència històrica.

Albert Rivera ha assenyalat que aquest pacte podia considerar-se   " l'inici d'una segona Transició " i, per tant , hi caben la resta de forces. " Per a mi és un honor compartir l'acord amb Albert Rivera i amb Ciutadans , i espero tenir l'honor de compartirlo també amb altres forces polítiques " , va dir Sánchez. Amb això anunciava la seva intenció de convèncer Podem , Esquerra Unida i Coalició Canària, sense descartar el PNB i altres , que no impedissin la investidura del líder socialista. "Tot això no ho podem fer sols" , va afirmar el president de Ciutadans, que va aprovar al matí que es donés el vot afirmatiu a Sánchez. Un canvi de parer perquè fins ara només contemplava l'abstenció. " Necessitem més partits " , va afegir en referència al PP de Mariano Rajoy : "Avui demano des d'aquí un esforç amb la mateixa valentia i generositat als altres partits".

Pedro Sánchez . El candidat proposat per Felipe VI compta amb 131 vots : els 90 del PSOE, els 40 de Ciutadans i el de la diputada de Coalició Canària. Això és insuficient. La majoria absoluta està en 176. Abstencions : Cap partit ha compromès la seva abstenció per facilitar la investidura de Sánchez a la segona votació, quan només necessitaria més vots afirmatius que negatius . Vots en contra : Sánchez compta ara mateix amb majoria absoluta en contra : la suma dels 123 vots del PP , més els 65 de Podem , els quatre de Compromís i els dos d'Esquerra Unida dóna 194 nos . Tots aquests partits , a més , es neguen a negociar amb el PSOE després del seu pacte amb Ciutadans.

En el pacte hi ha " gat amagat " . Per trobar l'origen d'aquesta expressió hem de traslladar-nos fins als segles XVI i XVII ( també coneguda aquesta època com Segle d'Or ) en el qual es va posar de moda dir gat a la borsa o taleca en què es guardava els diners. Era habitual portar algun d'aquests ' gats ' amagat entre la roba o guardat en un lloc segur en algun lloc de la casa , com a remei als possibles furts.

La víctima que estava en el punt de mira dels lladregots era observat per veure si tenia diners i on els portava , de manera que la consigna que es donaven entre ells,  els amics de l'aliè, era dient que havia allí hi havia ' gat amagat ' o, el que és el mateix, una bossa amb diners guardats i / o amagats.

El que no se sap amb total seguretat és el perquè a aquest tipus de moneders sels va donar el nom de gat, potser perquè  es confeccionaven amb la pell d'aquests felins, tot i que altres assenyalen que era el nom col•loquial utilitzat en aquella època per referirse als lladregots que robaven amb astúcia i engany, ja que aquests lladres tenien una habilitat que recordava al comportament dels felins.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
744
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR