e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Desembre de 2014

FEM-HO BE I FEM-HO JA

 El president d'ERC, Oriol Junqueras, va instar al president de la Generalitat, Artur Mas, a consensuar "un full de ruta nítid per la independència que sigui assumit pel major nombre de forces polítiques". En un article  publicat  a l'ARA', titulat 'Fem-ho bé i fem-ho ja', Junqueras va explicar  que cal "un gran acord per construir ja un nou país que neixi amb un suport ciutadà amplíssim i transversal". "Portem setmanes, mesos, d'un debat esgotador que ha generat una controvèrsia innecessària", va afirmar  el líder republicà. Davant d'això  va demanar  a Mas oblidar els "frontismes" i va insistir  en la fórmula de "tres grans candidatures compromeses" per aconseguir la independència. El líder d'ERC ha inisistit  que cal "un acord fonamental, bàsic, prioritari i imprescindible". En aquest sentit, ha assegurat que cal cercar "punts de trobada" i deixar "d'atiar polèmiques" que no beneficien "la causa de la llibertat i que sembren la discòrdia entra la nostra gent". Per tot plegat, ha insistit en la fórmula de "tres grans candidatures compromeses amb un mateix objectiu: la independència".

Les tres llistes serien la de Convergència, la d'Esquerra i els exmembres del PSC, i l'esquerra alternativa que engloba la CUP i Procés Constituent. Junqueras ha argumentat que així "no es deixaria escapar ni un sol vot".

"Necessitem posar data a la democràcia i no s'hi valen condicions de cap mena per fer el que és imprescindible fer: votar per obtenir un mandat democràtic, votar per la llibertat, votar per reeixir com a país i per avançar amb pas ferm i decidit cap a la independència", ha conclòs Junqueras.

De fet, el líder d'ERC ha afirmat que "Europa només atendrà fets consumats" i això, segons Junqueras, vol dir "un Parlament de Catalunya amb majoria de diputats independentistes compromesos en un full de ruta comú i disposats a implicar-se o a donar suport a un govern de concentració que actuï com el govern d'una República independent des del primer dia", ha reflexionat el líder Republicà.

L'historiador i comunicador, Toni Soler, ha dit a un article que el 9N va ser un "èxit personal de Mas" i ha comentat que "un èxit com aquest també comporta una responsabilitat". "No estem parlant de qualsevol cosa: en un insòlit desafiament col•lectiu a la legalitat espanyola, el govern català va portar a les urnes 2.350.000 catalans, dels quals el 80% va expressar el seu desig que Catalunya esdevingui un estat independent. ¿No se'n deriva cap mandat, de tot plegat?" ha sentenciat. 

L'autor de l'article Què en fem del 9N? ha sentenciat que "el procés participatiu va ser un acte de mobilització sense precedents, i el primer que ho va posar en relleu va ser precisament Artur Mas" i ha indicat que "si ara el president decideix que tot continua igual, podrem preguntar-nos, amb tota la raó: ¿de què carai va servir el 9-N?, ¿quin sentit haurà tingut aquesta legislatura?"

"El 9-N va ser una jornada de gran rellevància --ha continuat explicant--, tal com ho va reflectir l'opinió pública mundial, i per tant ha de tenir conseqüències polítiques. Estic segur que el president Mas, que n'és l'inspirador, també ho pensa". Per aquests motius, Soler ha conclòs que "el president té dues sortides: o convoca eleccions de manera immediata --que és l'opció més lògica i clarificadora-- o bé presenta davant del Parlament un pla per executar el resultat del 9-N i dotar Catalunya de les estructures pròpies d'un estat independent".

 "Si no fa cap d'aquestes dues coses, Mas estarà ignorant l'opinió dels ciutadans que ell mateix va conduir cap a les urnes. I sincerament penso que ni ell, ni el procés, ni el país no s'ho poden permetre" ha sentenciat. 

A més a més, no queden massa dies per aprovar o no els pessupostos del 2015. Què farà Mas si Junqueras no els aprova. Potser convocarà eleccions a les hores.

Imatge obtinguda a Google

Sebastià Barrufet Rialp, periodista  


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
516
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR