e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Agost de 2015

EWA COPAKZ CONEIX MES HISTORIA QUE MARIANO RAJOY

 El cap del Govern , Mariano Rajoy , va rebre al Palau de la Moncloa a la seva homòloga polonesa , Ewa Kopacz , per presidir la XI cimera entre els dos països.

Kopacz va arribar al Complex de la Presidència del Govern on va ser rebuda per Rajoy al peu del vehicle . Al costat de Rajoy i Kopacz van participar en la cimera els respectius ministres de Justícia, Foment, Economia i Exteriors. Espanya i Polònia celebren una cimera anual i aquesta va ser la primera a la qual assisteix Kopacz ja que en l'anterior , celebrada el juny de l'any passat a Gdansk , va estar present el seu predecessor en el càrrec i actual president del Consell Europeu, Donald Tusk.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va advertir, en presencia de Kopacz, el president de la Generalitat, Artur Mas, que l'Estat està "absolutament preparat per fer complir la llei", després que CDC i ERC hagin pactat establir la independència en un termini màxim de vuit mesos. 

"No hi haurà independència de Catalunya. No n'hi haurà i tampoc Catalunya se n'anirà d'Europa, que és el que se'ls està proposant als ciutadans de Catalunya", va declarar Rajoy en una roda de premsa conjunta amb la primera ministra polonesa.

El president espanyol equipara la frustració grega pel referèndum de Tsipras amb la d'un 27-S que “quedarà en res” i que obligarà a “fer marxa enrere en tot”.

Passant sempre per alt la transversalitat de la llista unitària que aglutina des de CDC a ERC passant per l'ANC i Òmnium, entre d'altres, el president del govern espanyol va traçar el que, a parer seu, és un evident paral•lelisme entre Mas i Tsipras. “Els governants han d'actuar amb responsabilitat, amb prudència i amb sensatesa, sabent què poden fer i sabent què no poden fer”, va receptar encabint al mateix sac de la indisciplina europea un president liberal català i el premier grec de l'esquerra radical. Traçada l'equiparació, el mandatari espanyol va alertar que Mas es veurà condemnat a plegar veles a partir del 27-S com ha fet Tsipras en el seu torcebraç amb la troica. “Caldria aprendre algunes lliçons de la crisi de Grècia, perquè el governant no ha de prometre coses que quedaran en no res”, va reblar. 

Que Rajoy no coneix la historia de Catalunya és evident: Catalunya sempre ha estat Espanya, Espanya és el país més antic d’Europa i tot una llista d’altres mostres de no saber o no voler saber. Tanmateix, sembla que tampoc coneix la historia de Polonia.

Polònia aconsegueix la independència després de 120 anys sense haver disposat d'un Estat. Es proclamà la Segona República Polonesa (1918), que de seguida va patir una nova i greu amenaça: la guerra amb els Soviets, iniciada el 1919 després de l'agressió de les tropes comunistes. Després d'unes línies de front fluctuants, Polònia va aconseguir retenir la seva independència. 

El 1980 es va produir una gran onada de vagues, dirigides per la central sindical "Solidaritat" i pel seu líder Lech Walesa, que van aconseguir reformes profundes.. En 1985 Jaruzelski cedeix el comandament a Zbigniew Messner i assumint la secretaria general del Partit Unificat Obrer Polonès. Per les vagues en 1988, el govern va legalitzar Solidarność i va convocar un taula rodona de converses i eleccions parlamentàries per a l'any següent, que van guanyar àmpliament els sindicalistes. En 1990 va ser triat com a President de Polònia Lech Walesa.

Recuperada la independència i la democràcia Polònia va dirigir els seus passos a la Unió Europea amb què va signar una sèrie d'acords previs a la seua incorporació com a membre, cosa que es va produir el 2004. El 2005 va morir el Papa Joan Pau II, l'únic polonès de la història que ha aconseguit el pontificat.

Estic segur que la Primera Ministra polaca coneix bé la historia del seu país. Rajoy, mentrestant, fent el ridícul.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
388
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR