e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juliol de 2015

ELS UNIONISTES ATAQUEN

 Els unionistes han d’exposar el seu argumentari perquè, per a tirar endavant la secessió de Catalunya, és important que la població tingui tots els arguments sobre la taula. En tot cas els unionistes tenen un argumentari més aviat pobre. 

L'Estat i les seves clavegueres segueixen no només nerviosos sinó també emprenyats per la manca de resultats de l'ofensiva projectada a tots els nivells en contra la transició nacional de Catalunya. S'ha fet una anàlisi detallada de l'impacte de les intervencions d'Alícia Sánchez-Camacho i d'Enric Millo, els quals segons algunes fonts són els causants del baix nivell de valoració del partit. 

Amb tot, però, abans que es clarifiqui i es proposi allò que moltes fonts anomenen:  "Reconciliació i bones maneres", els serveis de l'Estat a Catalunya i la seva quinta columna pensen encetar una campanya de desprestigi en contra de l'ANC, d'Òmnium i contra els principals càrrecs municipals de l'AMI. 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aixecat el to, un dia després de fer-se públic qui liderarà la llista independentista que avalen Convergència i Esquerra. En una compareixença a la Moncloa, Rajoy ha afirmat rotund i seriós: "No hi haurà independència de Catalunya. No n'hi haurà".

El cap de l'executiu espanyol ha tornat a dir que els comicis del 27 de setembre només seran d'abast autonòmic i, en aquest sentit, ha fet un paral•lelisme entre les promeses del govern grec –i el referèndum sobre l'acord amb els creditors– i del sobiranisme. "La irresponsabilitat acaba generant problemes", ha avisat, perquè quan es prometen coses que, a parer seu, no es poden complir, es genera "frustració". Segons Rajoy, això és el que li ha passat a Alexis Tsipras, que ha hagut d'acabar acceptant un nou rescat europeu amb una forta condicionalitat, i és el que pot passar als que prometen un estat català en cas de guanyar les eleccions al Parlament.

Siguin quins siguin els resultats democràtics a les urnes, Rajoy assegura que Espanya és una "gran democràcia" i que prevaldrà "la llei i l'estat dret". És a dir, encara que guanyi la llista que encapçalarà Raül Romeva, promet que Catalunya continuarà formant part d'Europa com a membre de l'estat espanyol i que ningú haurà de triar entre la condició actual de català, espanyol i europeu, perquè les tres juntes "enriqueixen". "L'Estat està absolutament preparat per fer complir la llei quan algú la violi", ha sentenciat.

La Catalunya actual com a territori o regió d’Espanya està del tot esgotada i cau en la més profunda misèria; Veiem que per manca de la disponibilitat dels seus propis recursos s’endeuta irremeiablement, i la seva subsistència serà trista i penosa. Tanmateix, l’Estat espanyol està molt preocupat pensant en ells.

I és que la separació de Catalunya comportaria nombrosos problemes per a la classe dirigent espanyola. A nivell econòmic, si seguim les dades del dèficit fiscal, l’Estat espanyol recaptaria cada any entre 11.000 i 16.000 milions menys, amb la qual cosa augmentaria el dèficit en 1-1,4% punts anuals. Per tant augmentarien encara més les dificultats per a complir amb els compromisos de dèficit amb Brussel•les.

El PIB de l’Estat espanyol sense Catalunya (la major CCAA en volum econòmic, el 20% del PIB estatal), es reduiria de 1.073 milions d’euros a 863 milions. La disminució de volum econòmic i de població suposaria una pèrdua de capacitat de l’Estat espanyol en els organismes internacionals, en l’interior de la Unió Europea i en la projecció a Amèrica Llatina.

A nivell polític, una separació de Catalunya trencaria amb la idea de la unitat d’Espanya, la qual cosa podria desencadenar un potent efecte mimètic. A les Illes Balears i al País Valencià podria augmentar l’independentisme a favor dels Països Catalans i la idea de vincular-se a una Catalunya independent (el fet que el PP hagi impedit la presència de TV3 al País Valencià és una mostra de la por a un vincle entre aquests territoris).    

Els culpables: PPSOE. 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
616
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR